1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer Kış Turizmini Değerlendirdi
Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer Kış Turizmini Değerlendirdi

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer Kış Turizmini Değerlendirdi

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2019-2020 Kış turizmini değerlendirdi.

A+A-

Özer’in “Yoğun Sezondan Geriye Kalanlar" açıklaması şöyle: “Kars ilimiz 2019-2020 Kış turizminin yoğunluğunu geride bırakırken bıraktığı izlere şöyle bir bakalım. 
Yoğunluk kısmen devam ediyor. Ancak 2020 sonu ve 2021 yılları başı nasıl olacak ?şimdiden bakmak gerekir. Kars turizmi yılların çabaları ,emeği,desteği,ve uğraşları ile yüksek bir ive kazandı. Elbet de bu Ani Ören yeri ile/Doğu ekspres ile/Sarıkamış ile/Çıldır Gölü ile /Tarihi ören yerleri ile bu ivme halen yerini koruyor. Kültür devam ediyor. İlimize gelen konuklar da memnuniyet derecesi % 50’lerin üzerinde.Ancak bir gerçeği görmezden gelemeyiz. Bu da önümüzde ki yıllar için hazırlık diyelim. Turizm sektörü Kars ‘ta büyüdü bu çarkın büyümesi ile sektöre çokça insan kişi ya da kişiler ve de işletmeler entegre oldu. Kısmen iyi kısmen kötü. Bu çarkın bir dişlisi olabilmek için bu çarkla beraber dönmek lazım. Aksi halde dayanamaz kırılır ve gövdesine zarar verirz. Belki önümüz de ki sezon İşletmeler Rehberlere aşırı ve haksız komisyon vermekten kaçınacaktır. ( ki kaçınması lazım ) işletmeciler sadece kendi hizmet alanları ile ilgili başarılı bir şekilde hizmet vermeleri gerekecektir. İlgisi ve alkası olamayanlar belki de tur ve gezi yapmayacaklardır. ( ki yapmamaları lazım )  Otellerimiz tam anlamı ile Oda kahvaltı hizmetlerini vermeye devam edecekleridir. ( yarım ve tam pansiyondan kaçmaları gerekecektir.ki kaçmaları gerekir ) restoranlarımız şimdi de olduğu gibi sadece kaliteli ve lezzetli yemek hizmetleri vermeye devam edeceklerdir. Kapasitesi yetmeyen Kars geceleri yapmayacaktır. ( ki yapmamsı lazım ) Kalitesini koruma amaçlı. Bel ki de ilerleyen zamanlarda Kamu kurum ve kuruluşlarda Alınacak yatırım destekleri için yeterlilik aranacaktır. ( ki aranması lazım ) 
NEDEN: Eğer uzman olduğumuz alanlarda başarıya giden yola gitmesek başkaca da yapacağımız işleri kayıp ederiz. Bu nedenle % 100 pasta diliminde pastanın tamamını almak yerine Öncelikle hepberaberce Önceliğimiz pastayı büyütmek ve o pastadan hakkımız olanı almak. Uzman olduğumuz alanlarda bildiğimiz ve başarabildiğimiz işleri yapmak. Örneğin; Yöresel ürünlerimizi satan Kaşar peynir v.b işletme Yanında da yöresel kahvaltı vermeye çalışırsa sektörü daraltır. Ya da bir restoran tur ve gezi için araç ya da rehber satışı yapmaya çalışırsa Sektörü daraltır. Ya da bir otelimiz oda hizmetinin yanı sıra yöresel yemek satarsa Sektörü daraltır. Bu da alanımız da her işi herkes yapması anlamına gelir oda gelecekte felaketin kaçınılmazıdır. Hal böyle olursa ne pastayı büyütebiliriz ne de payımız artar. Kültür şehri olarak bir tarzımız olmalı Yönlendiren şehir olmalıyız. Yönlendirilen DEĞİL. Bu zayıf tarafımızı gören Konuklar yön vermeye başlarsa yönümüzü kaybedebilir. Şehir olarak bu ivmeyi kayıp edebiliriz. KENDİ UZMAN OLDUĞUMUZ TEK İŞTE BAŞARIYA HEP BERABERCE YÜRÜMEMİZ DAHA DA FAYDALI OLACAKTIR.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.