1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Tanıtım Gezisi Tamamlandı
Kars Tanıtım Gezisi Tamamlandı

Kars Tanıtım Gezisi Tamamlandı

Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilen Kars Tanıtım Gezisi, Sarıkamış ilçesinde tamamlandı.

A+A-

Avrupa, İran ve Türkiye'nin tur operatörleri için 11-15 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenen Kars Tanıtım Gezisi Sarıkamış'ta tamamlandı.

Doğal ve kültürel zenginliklerinden yararlanarak Kars'ta turizm sektörünü harekete geçirmek üzere çalışan Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında gerçekleşecek olan tanıtım gezisine Almanya, İngiltere, İran ve Türkiye'den tur operatörleri katıldı.

Sarıkamış Kültür Evi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, bu tür tanıtım gezileri ve toplantıların Kars bölge turizmini kısa sürede geliştireceğini, yerli ve yabancı turistlerin tanıtımlarla birlikte bölgeye akın edeceğini belirterek programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Ardından grup, Sarıkamış'taki şehitlikler, tarihi binalar, Keklik Deresi ve Bayraktepe Kayak Merkezinde gezi ve incelemelerde bulundular.

Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı İletişim Uzmanı Ayşegül Oğuz ise Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'taki amaç somut ve somut olmayan kültürel değerlerin stratejik olarak yönetilmesini sürdürülebilir yerel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde gerçekleştirebilmek olduğunu ifade etti.

Düzenlenen gezi programına, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı İletişim Uzmanı Ayşegül Oğuz, Toprak Otel Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Akçay, Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu ile yerli ve yabancı 20 tur operatörü katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.