1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Şehit Öğretmenleri Unutmadı
Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Şehit Öğretmenleri Unutmadı

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Şehit Öğretmenleri Unutmadı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle şehit öğretmenler unutulmadı.

A+A-

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay tarafından şehit öğretmenler ; Taşkın Senger ve Vedat İnan Asri Mezarlık'taki kabirleri başında ziyaret edilerek Kars Ehlibeyt Işıklı Cami İmamı Seyit Ahmet Erdem tarafından dualar okundu.

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’ın da katıldığı anma etkinliğinde, şehit öğretmenlerimiz mezarları başında ziyaret edilerek, Kur’an-ı Kerim okundu.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, törende yaptığı konuşmada, PKK terör örgütü tarafından düzenlenen alçak saldırılarda şehit edilen öğretmenlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay da tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz, diye konuştu.

Ziyarette, Kars Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Bulut, Alpaslan Lisesi Müdürü Atila Şahin ve  Cevriye Tatış Ortaokulu Müdürü Fahrettin Turan hazır bulundu.

Şehit öğretmen Taşkın Senger’in amcasının oğlu Hamza Senger, Şehit Taşkın Senger’in 1965 yılında Kars’ta dünyaya geldiğini, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezununu olduğunu ve ilk görev yeri olan Tunceli Pertek’te 28 yaşında şehit edildiğini söyledi.

Şehit Taşkın Senger’in ilk görev yerinde terörün korkunç yüzü ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Hamza Senger sözlerine şöyle devam etti : “Şehidimiz, sönmeyen ateşimiz Taşkın, Tunceli’de PKK’lılar tarafından sürekli tehdit ediliyordu : "Türk Bayrağını indireceksin, Andımız'ı ve İstklal Marşı'nı okutmayacaksın, Ermeniler'i kötülemeyeceksin, yoksa vururuz” deniliyordu. Taşkın, PKK’nın bu tehditlerine asla boyun eğmedi. Korkusuzca her gün Andımız'ı ve İstklal Marşı'nı okuttu, okulu Türk Bayrakları ile donattı. PKK’lı teröristlere de “Bayrağımızı asarım, Andımızı ve İstiklal Marşımızı okuturum, siz de vurursunuz” diyordu. Bunun üzerine PKK’lı teröristler köye gelerek, Taşkın’ın kaldığı lojmana baskın yapıyor ve Taşkın ve dört öğretmen arkadaşını bir odaya kapatarak önce PKK propagandası yapıyor ve sonra öğretmenleri duvara dayayarak kurşun yağmuruna tutuyor. Vücuduna ondan fazla kurşun isabet alan Taşkın, olay yerinde şehit oluyor. Teröristler kaçarken de odaya el bombası atıyor. Üç günlük öğretmen Orhan Bakış, on beş günlük evli Ünal Atlı, nişanlanmak üzere olan Fevzi Katar da Taşkın ile birlikte şehit oluyor. 1990'lı yıllarda 170'e yakın öğretmenimizi PKK terörü nedeniyle kaybettik. Acımız halen daha taze. Şehidimiz canımız Taşkın’ı öğretmenler gününde rahmetle anarken, terörü ve terör destekçilerini bir kez daha lanetliyorum. Allah bütün şehit öğretmenlerimize rahmet eylesin.”

aaaaaaaasssssss.jpgass2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.