1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Özel İdare ekipleri, Kahramanmaraş’ta enkazdan bir vatandaşı kurtardı
Kars Özel İdare ekipleri, Kahramanmaraş’ta enkazdan bir vatandaşı kurtardı

Kars Özel İdare ekipleri, Kahramanmaraş’ta enkazdan bir vatandaşı kurtardı

Kars’tan deprem bölgesine giden gönüllü arama-kurtarma ekipleri, bir vatandaşı enkaz altından 111 saat sonra canlı olarak çıkardı.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN - KARS MEDYASI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaralarını sarmak için Kars’tan deprem bölgesine gönderilen ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Arama kurtarma çalışmaları deprem bölgelerinde gece gündüz demeden devam ediyor. Her geçen saat enkaz altında yaşam mücadelesi zorlaşırken, arama kurtarma ekipleri tek bir ses duyabilmek için çaba gösteriyor.

Kahramanmaraş'a kendi ekipmanlarıyla gönüllü-görevli olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılan Kars İl Özel İdare personeli, gayretli çalışmaları sonucu bir vatandaşı 111 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla gelen ambulans personelinin ilk muayenesinden geçen vatandaş daha sonra hastaneye sevk edildi.

Ekiplerin bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz’ün talimatıyla yıkılan binalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için Kars’tan birçok arama-kurtarma ekibi de bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.