1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars otogarında otobüs seferleri iptal edildi
Kars otogarında otobüs seferleri iptal edildi

Kars otogarında otobüs seferleri iptal edildi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında otobüs seferleri için uygulanan yasak başladı.

A+A-

Kars’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanarak valilik iznine bağlanmasının ardından otogardaki firmalar tüm seferlerini iptal etti.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerinin bugün saat 17.00 itibarıyla valilik izniyle yapılabileceğini açıklanmasının ardından otogardaki firmalar tüm seferlerini iptal etti.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklar. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi düzenlenecek.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de kentin giriş ve çıkışlarında koronavirüs denetimi yaptı. Durdurulan araçta sağlık ekipleri araçtakilerin ateşini ölçtü. 37-38 derece ateşi olan vatandaşlar bir süre bekletildi ve yeniden ateşi ölçüldü. Ateşi 36 dereceye düşen vatandaşlar yollarına devam etti. Sağlık ekipleri sürücülere ve yolculara 14 kuralı hatırlatarak uyması gerekenleri anlattı.

Güvenlik güçleri ise sürücülere gidecekleri istikameti sorarak, acil ihtiyaçlar halinde sokağa çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.