1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars modern bir şehir olacak
Kars modern bir şehir olacak

Kars modern bir şehir olacak

Kars’ta başlatılan içme suyu ishale hattı, yol, kaldırım, doğalgaz, TEDAŞ ve Telekom alt yapı çalışmaları aralıksız devem ediyor.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’nca Bayburt Barajı’ndan şehir merkezine getirilecek ve Kars’ın 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu isale hattı çalışmaları şehir merkezinde devam ediyor.

 

Paşaçayırı Mahallesi ve Havaalanı yolu üzerinden start alan çalışmalar şehir merkezinin birçok bölgesinde devam ediyor. Belediye su çalışmaları yaparken, KARGAZ doğalgaz çalışmalarını yürütüyor. Telekom telefon hattı çalışmalarını ve TEDAŞ’da elektrik hattı çalışmalarını yapıyor. Birçok bölgede başlatılan çalışmalar şehri inşaat alanına çevirdi.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, her sabah erken saatlerde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler alıyor. Havaların iyi gitmesiyle birlikte hızlanan çalışmaların birçok bölgede tamamlandığı kaydedildi.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kars’ın havasının değişeceğini söyledi.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Çok büyük projeleri hayata geçirdik. Bunlardan en önemlisi içme suyu isale hattı. Karslılar yıllardır paslanmış ve içerisi pislik tutmuş borulardan gelen suyu içmiş. Yapılan çalışmalarda yer altından çıkan eski boru ve vanaları görünce insanının vicdanı sızlıyor. Ben her zaman söylediğim sözün arkasındayım. Kars Belediyesi’nin desinler diye yapılacak işlere ödeyecek parası yok ben yetinin hakkını Karslının hakkını bugün yap yarın boz zihniyeti ile kimseye yedirmem. Biz işlerimizi konularında uzman personellerimizin görüşlerini de alarak sağlam yapacağız. İşte içme suyu isale hattı bunların en iyi örneğidir. Gece Kondu Dönüşüm Projesi, kaldırımların yapılması ve bunların tamamlanmasıyla Kars başka güzel olacaktır” dedi.

 

TEZEK YIĞINLARI HALK SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, birçok mahallede halk sağlığını da önemli derecede rahatsız eden tezek yığınlarından ilin kurtulması gerektiğini ifade etti.

 

Başkan Nevzat Bozkuş; “Birçok mahallede hayvancılık yapılıyor. Bu bizleri çok zor durumda bırakıyor. Arsalara, boşluklara dökülen hayvan pislikleri kötü görünüm arz ettiği gibi, halk sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bunun biran evvel önüne geçmemiz gerekiyor. Köy kültürü şehircilik anlayışını bitirmek üzere, Organize Besi Bölgesi biran evvel faaliyete geçirilmeli hayvancılık bir arada yapılmalı, öyle gelişi güzel mahalle aralarında değil. İlimize dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerde bu görüntülerden olumsuz etkileniyor. Mahalle aralarından hayvancılığın kesinlikle çıkarılması gerekiyor. Bunun içinde bu şehirde yaşayan herkesin üzerine önemli görevler düşüyor. Başta mahalle muhtarlarımız kendi sorumluluk alanlarında vatandaşlarla toplantılara yaparak hayvancılığın şehirde de değil, şehir dışında organize besi bölgesinde yapılması gerektiğini mahalle sakinlerine anlatmalı, bilgilendirmelidir. Ancak bu şekilde hayvancılık şehir merkezinden çıkarılır. Yoksa yapılan bütün işlerimiz boşa gider. Asfalt üzerinde kaldırım üzerinde hayvan pislikleri ve tezek yığınları olmaz. Böyle bir şehircilik anlayışı olamaz” diye konuştu.

 

Kars’ta içme suyu isale hattı çalışmasının yanında yol ve kaldırım çalışmaları da yapılıyor. Belediye son olarak Fayton Pazarı’nda yol çalışmalarını başlattı.

 

Yapılan çalışmaların yıl sonuna kadar birçoğunun tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.