1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kerbela Şehitleri ve Aşure Günü mesajı
Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kerbela Şehitleri ve Aşure Günü mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kerbela Şehitleri ve Aşure Günü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kerbela Şehitleri ve Aşure Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

“Bu gün, İslam Âlemini unutulmaz derin bir acıya boğan Hazreti Hüseyin (RA) ve yarenlerinin Kerbela hadisesinde şehit olduğu Muharrem ayının onuncu günüdür. İslam Âlemi bu gün Kerbela şehitlerini anarken yüreğinde hissettiği derin acıyı paylaşmaktadır. İslam tarihinin en hazin hadisesi için söylenen“ Her yer Kerbela, her gün Aşuradır” sözü o derin hüznü ifade etmektedir.

Kerbela acısını artıran, Peygamber Efendimizin (SAV) “cennet gençlerinin efendisi” olarak buyurduğu Hazreti Hüseyin’in (RA) büyüklüğü ve ona olan sevginin büyüklüğüdür. Bu gün her birimizin kalbini o acı günün hüznü kaplarken, yine her birimize düşen Hazreti Hüseyin’e (RA) ve onun soyundan gelen Ehl-i Beyt’e olan sevgimizi onun yolundan giderek, onun yolunda bir ve beraber olarak göstermektir.

Hazreti Peygamber’in (SAV) sevgili torunu Hazreti Hüseyin’in (RA) ve tüm Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyor, Aşure Günü’nün hemşehrilerimiz, milletimiz ve Âlem-i İslam için huzur, bereket, rahmet, birlik ve beraberliğe vesile olmasını niyaz ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.