1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Dünya Çiftçiler Gününü kutladı
Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Dünya Çiftçiler Gününü kutladı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Dünya Çiftçiler Gününü kutladı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Arslan ve Kılıç’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Büyük bir gayret ve emekle üreten kıymetli çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü yürekten kutluyoruz. Olmazsa olmaz değerlerimiz olan çiftçilerimizin alın teri kutsaldır.

Çiftçisi olmayan bir ülkenin istikbalinden söz edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Kırsalı kalkındırmadan ülkeyi kalkındıramayız”. Bu itibarla, AK Parti hükümetleri olarak ilk yıllardan itibaren çiftçilerimize olan desteklerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Son 18 yılda uyguladığımız projeler, sağladığımız destekler ve çiftçilerimizin gayretleriyle, 2002’de Türkiye tarımsal hasılada dünyada 11. Sırada ve Avrupa’da 4. Sırada iken, bu gün ülkemiz dünyada 7. Sıraya ve Avrupa’da ise 1. Sıraya yükselmiştir. Bu ilerleme, 2023 hedeflerimize sağlam adımlarla yürüdüğümüzün önemli bir işaretidir. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de üretimden hasada her aşamada çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Her zaman olduğu gibi bundan sonra da kırsal alan öncelikli alanlarımızın başında olmaya devam edecektir. Hükümetimiz her bütçe döneminde üreticiye ayrılan payı artırmaktadır.  Son 18 yılda üreticilerimize reel rakamlarla toplam 360 Milyar TL tarımsal destekleme ödemesi gerçekleştirdik. 2020 yılında toplam 22 Milyar TL, desteklemenin tamamı üreticimizin hesaplarına yatırdık. 2021 yılında çiftçimize 24 Milyar TL tarımsal destekleme ödemesi yapacağız. İzlediğimiz politikalarla, toplam bitkisel üretimimizi 126 Milyon tona ulaştırarak Cumhuriyet tarihimizin üretim rekorunu kırdık. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bu günün tüm çiftçilerimiz için hayırlı, bereketli ve kazançlı üretimlere vesile olması dileğiyle, gayretli ve emektar çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü tekrar tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve umutlu bir yaşam diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.