1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars merkezli 3 ilde şafak operasyonu: 21 gözaltı!
Kars merkezli 3 ilde şafak operasyonu: 21 gözaltı!

Kars merkezli 3 ilde şafak operasyonu: 21 gözaltı!

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK/KCK’ya yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kars merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Polis ekipleri teknik ve fiziki takibin ardından Kars, Ankara ve Ağrı illerinde hakkında gözaltı kararı verilen 21 şüphelinin yakalanması için belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Özel Hareket polislerinin de katıldığı operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ile Muazzez Çağrıtekinci, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı, il genel ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi Kars'ta,1 kişi Ankara'da ve 1 kişi de Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi olmak üzere toplam 21 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirildi. Ankara ve Doğubeyazıt'ta gözaltına alınan şahıslar da Kars'a getirilecek. 

Şüphelilerin gözaltına alınma gerekçeleri arasında “2014 - 2015 yılında Kağızman’a bağlı Çemçe - Madur bölgesi kırsalında PKK terör örgütü tarafından kurulan sözde barış ve canlı kalkan çadırında yer aldıkları, bölgedeki örgüt mensuplarına yaşamsal malzeme temin ettikleri, teröristlerin “sözde şehitliği” için düzenlenen açılışa katıldıkları, PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan haber sitelerine demeç vererek örgüt propagandası yaptıkları, ölen veya tutuklanan örgüt mensuplarının aile üyelerini işe almak, terör örgütünün şehir yapılanması içinde faaliyet yürütmek, ihalelere girecek kişileri örgüt talimatıyla tehdit etmek ve engellemek ile terör örgütü üyesi olmak” da bulunuyor.

Ayrıca ekipler Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ile Muazzez Çağrıtekinci nezaretinde Kars Belediye Başkanlığı'nda ve HDP İl Başkanı Cengiz Anlı nezaretinde HDP parti binasında arama yaparak, çeşitli materyallere el koydu.

kars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(2)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(1)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(12).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(13).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(15).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(16).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(17).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(1)-002.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(2)-002.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(3)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(4)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(5)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(6)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(7)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(8)-001.jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(1).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(2).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(3).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(4).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(5).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(6).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(7).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(8).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(9).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(10).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(11).jpgkars’ta-pkkkck’ya-safak-operasyonu!-(14).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.