1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Kent Konseyi’nin yönetim kurulu üyeleri belli oldu
Kars Kent Konseyi’nin yönetim kurulu üyeleri belli oldu

Kars Kent Konseyi’nin yönetim kurulu üyeleri belli oldu

5 yıl aradan sonra yeniden oluşturulan Kars Kent Konseyinin yönetim kurulu üyeleri belli oldu.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in girişimleri sonucu oluşturulan ve faaliyet hazırlıklarına devam eden Kars Kent Konseyinin yönetim kurulu üyeleri arasında STK, oda ve dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, akademisyen, baro temsilcisi ile muhtarlar bulunuyor.

‘Kars için el ele’ sloganıyla yıllar sonra gerçekleştirilen ilk genel kurul toplantısında oy birliği ile Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Kars Kent Konseyi Başkanı seçildi. Daha sonra yapılan seçimde 12 kişinden oluşan Kent Konseyi üyeleri de belirlendi.

Geçtiğimiz Pazar günü oylama usulüyle yapılan seçimde yönetim kurulu üyelerinin Adem Ertaş  (Kars Ziraat Odası Başkanı), Besra Uluçay (Kars Merkez Mahallesi Muhtarı), Cihan Kaymaz  (Kafkas Üniversitesi Temsilcisi) Ercan Ödül (Kars Ardahan Iğdır Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı), Ergun Doğrukartal (Kars Dolunay Derneği Temsilcisi). Ertuğrul Alibeyoğlu (Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Filiz Civan (Aktif İş Kadınları Derneği Kars Şubesi Başkanı) Fuat Nebioğlu (Kars Barosu Temsilcisi), Kahraman Özçağın (Halkların Demokratik Partisi Temsilcisi), Muzaffer Koçak (Kars Devrimci 78'liler Derneği Başkanı), Onur Uludaşdemir (Cumhuriyet Halk Partisi Temsilcisi)  ve Şeref Emekçi (Kars Kaleiçi Mahallesi Muhtarı) olduğu öğrenildi.

Öte yandan Kars Kent Konseyi’nin oluşum süreci devam ederken bugünde genel sekreterlik seçimi yapıldı. Kars Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısı bugün Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi. Konseyin Genel Sekreterliği'ne de oy birliğiyle Dr. Onur Naci Karahancı seçildi.

Kars Kent Konseyi Başkanı Ayhan Bilgen Kars Kent Konseyi çatısı altında çeşitli çalışma birimlerinin yanı sıra engelli meclisi, kadın meclisi, çocuk meclisi ve gençlik meclislerinin de kurulacağını açıkladı.

Kars Kent Konseyi Başkanı Ayhan Bilgen, kent konseylerinin kuruluş amacının, kamu otoritesiyle sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek katılımcı bir yönetim mekanizmasının oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kars Kent Konseyinin ilin tarihi, kültürel, sosyal, ekonomik ve turizm gibi alanlarda tespit edeceği sorun ve önerileri Kars Belediye Meclisi gündemlerine taşıyacağını da belirten Başkan Bilgen: “Belediye Meclisi her ne kadar seçilmiş bir organ olsa da diğer kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde olmalıdır. Bunlardan biri de kent konseyleridir. Kent konseyleri akademisyen, üniversite, meslek örgütleri, STK, oda, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve gönüllü vatandaşlardan oluşur. Böylece kent konseyinin bileşeni olan diğer temsilcilerle birlikte şehrin yönetimini gerçekleştirmeyi amaçlamalıdır. Dolayısıyla biz aslında bir anlamda Kent Konseyini birlikte yeniden kuruyoruz. Yönetmeliğin, yönergenin ve diğer belediye mevzuatlarının izin verdiği ölçüde, çerçevede bir yeniden kuruluş gerçekleştireceğiz. Bu yeniden kuruluş aynı zamanda kurumsal anlamda da oluşacak. Yeniden kuruluşun bir zorluğu vardır ama birlikte herkes üzerine düşeni hakkıyla yerine getirirse biz de Belediye olarak bu konuda öncü rolümüzü, kolaylaştırıcı rolümüzü iyi oynayabilirsek önemli bir boşluğu Kent Konseyi dolduracaktır. Katılımcı yönetim elbette ki demokrasinin ileri düzeyidir.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.