1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, kar yağışıyla bembeyaz oldu
Kars, kar yağışıyla bembeyaz oldu

Kars, kar yağışıyla bembeyaz oldu

‘Kar’ denilince aklılara ilk olarak gelen Kars’ta kış mevsiminin ikinci karı yağdı. Kar yağışıyla kent bembeyaz oldu.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Son on yıldır yaz aylarında etkisini her yıl daha da artıran kuraklık, olumsuz etkisini kar yağmayarak da göstermeye devam ediyor. Kars’ta özellikle erken saatlerde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı kent merkezini de beyaza bürüdü. Ardından da artı 0 derece civarında seyreden hava sıcaklığı nedeniyle yağan karlar erimeye başladı. Kar yağışı ile birlikte işyerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizleyen esnaf uğraş verirken, Kars Belediyesi Temizlik işleri ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışmaları başlattı.

Öte yandan kış turizminin merkezi Sarıkamış’ta da turizm işletmelerinin umutla beklediği kar yağışı ilçede 5 santim, kayak merkezinde ise 10 santimi buldu. Bölgede bulunan turizm işletmeleri kar yağışının kayak sezonunu açacak kadar kar yağmasını umutla bekliyor.

Kar yağışı ile birlikte işyerinin önünde biriken karları temizleyen Ömer Körükçü, “Kar yağdı biz de kafenin önünü temizliyoruz. Hayırlımı olur şer mi olur Allah bilir. Hayırlı olsun inşallah. Uğraşıyoruz ne yapalım karla, kışla. Artık her sabah temizlik yapacağız. “dedi.

Kars Belediyesi temizlik işleri işçisi Fevzi Adıgüzel de “Kars yağmasıyla birlikte, başkan yardımcımız ve müdürümüzün talimatıyla kar temizliği yapıyoruz. Sürekli turist geliyor Kars’a. Allah bilir kar yağsa da araç gereçlerimiz var, çalışacağız. “dedi.

16986.jpgkarsta_yagan_kar_erimeye_basladi_6.jpgkarsta_yagan_kar_erimeye_basladi_9.jpgda546sad456das546dsa465das465d4sd46sa5da465da465.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.