1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars İYİ Parti’den Cumhurbaşkanına açık mektup!
Kars İYİ Parti’den Cumhurbaşkanına açık mektup!

Kars İYİ Parti’den Cumhurbaşkanına açık mektup!

İYİ Parti Kars İl Yönetimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup gönderdi.

A+A-

Parti binasında İl Başkanı Yüksel Akbaba tarafından yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen açık mektup okundu.

İYİ Parti Kars İl Yönetimi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen açık mektup şöyle:

“SAYIN CUMHURBAŞKANIM,

Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar “Bu kış çok zor geçecek” diye sızlanmaya başladılar. Bir de Kars’ı düşünün.

Kars’ta kombilerin ısınma amacıyla yakılmasına yaklaşık 15 gün kaldı. 8 ay yüksek derecede yakmak zorunda kalacağız.

Kars’ta yıllık ortalama sıcaklık 4.6, Ardahan’da 3,6 derecedir. Ortalama sıcaklıkların Antalya’da 19,İstanbul’da 16,İzmir’de 17,Ankara’da 11,Aydın’da 19 derece..

Yanı başımızdaki Artvin ilimizde 12,Van’da 10,Iğdır’da 9 derece olduğu göz önüne alındığında, Kars ve Ardahan’ın meteorolojik olarak çok özel bir durumunun olduğu açıktır.

İktidarınız tarafından son bir yılda doğalgaza yüzde 180 zam yapıldı. Ancak bu zamlar Kars’ta yaşayanlara yüzde 350 olarak yansımaktadır.

Çünkü batı illerindeki vatandaşlarımız kombilerini günün belli saatlerinde 30-35 derecede, Karslılar ise 24 saat 50-55 derecede yakmak zorundadırlar. Bu durum Karslı vatandaşın milli gelirden aldığı payın yüzde 15-20 azalmasına neden olmaktadır.

Kişi başına Milli gelirin İstanbul’da 15 bin dolar, Antalya’da 11 bin dolar, Adana’da 10 bin dolar, Kars’ta 3 bin dolar olduğu dikkate alındığında mağduriyetin boyutu daha net anlaşılacaktır.

Doğalgaz fiyatlarının dünyada yükseldiği bir gerçektir. Doğalgaz ihtiyacımızın tamamını ithal ettiğimizin ve karşılığını dolar olarak ödediğimizin, alternatif enerji kaynaklarımızın yetersiz olduğunun da farkındayız.

Ancak son bir yılda Türk lirasının dolar karşısındaki anormal değer kaybını ve bununla birlikte ülkemiz tarihinin en büyük ekonomik buhranının içinde bulunduğumuzu göz önüne aldığımızda Karslıların bu kışı atlatmaları için ciddi ve özel desteğe ihtiyaçları vardır.

Doğalgazın yüzde 70 0ranında sübvanse edildiğini açıklamış bulunmaktasınız. Şüphesiz bunu halkın verdiği vergilerle bütçeden sübvanse ediyorsunuz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Avrupa gaz tasarrufuna gidiyor. Onlar için sorun yok, paraları Türkiye’de altın değerinde. Avrupa Turizm şirketleri emekliler için 600 Euro karşılığında 1 ay Türkiye’de kalma turu düzenliyorlar. Bu demektir ki bizim vergilerimizle sübvanse edilen gazdan Avrupa’nın emeklileri 5 yıldızlı otellerde keyif çatacaklar.

Avrupalı emeklilerin yararlandığı bu imkânı Sınır kentlerimizin bekçisi Kars ve Ardahan halkından esirgemeyin. Kaldı ki bu desteği sağlamanız bir lütuf değil, geri bıraktırılmış illere teşvik uygulaması ve sosyal devlet olmanın gereğidir.

Kara kış bastırmadan yaşlılar, çocuklar, hastalar mağdur olmadan, tükenme sınırına ulaşmış iş yerlerimiz kapanmadan DOĞALGAZA SÜBVANSİYON uygulanmanızı talep ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.