1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars İl Sağlık Müdürlüğü “Ağız Diş Sağlığı Haftası” ve “Diş Hekimliği Günü” nü kutluyor
Kars İl Sağlık Müdürlüğü “Ağız Diş Sağlığı Haftası” ve “Diş Hekimliği Günü” nü kutluyor

Kars İl Sağlık Müdürlüğü “Ağız Diş Sağlığı Haftası” ve “Diş Hekimliği Günü” nü kutluyor

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, “Ağız Diş Sağlığı Haftası” ve “Diş Hekimliği Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Kars İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle :  Her yıl 18-22 Kasım günlerini içine alan hafta “Ağız Diş Sağlığı Haftası” 22 Kasım tarihi ise “Diş Hekimliği Günü” olarak kutlanmaktadır.

İhmal edildiği taktirde maalesef önemli ölçüde yaşam kalitemizi düşüren  ve ileriye dönük oluşabilecek birçok kronik hastalıklara zemin hazırlayan  ağız ve diş hastalıkları,toplumumuz tarafından belirti oluşmadığı sürece bir diş hekimine başvurmayıp sürekli ertelenmektedir.

Yapılan ayrıştırmalarda görünüyor ki Ağız Diş Hastalıkları en sık görülen sorunlar arasında yer almakta ve şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, büyüme – gelişme geriliği, erken doğum gibi daha bir çok sağlık sorununun gelişmesinde çok büyük etkisi bulunmaktadır.

Bu sebeple ağız ve diş hastalıkları oluşmadan önce koruyucu önlemlerle, hastalıklar oluştuğunda ise erken teşhis ve tedavilerle sağlık kalitemiz artabilir.

Belirti oluşmasını beklemeden belirli aralıkla diş hekimine rutin kontrollere gidilerek koruyucu ağız diş sağlığı eğitimi alıp bu alanda sağlık okur yazarlığımızı arttırmamız gerekmektedir.

Diş hekimlerimize hitaben belirlenen bu özel günde amacımız; toplumun ağız diş sağlığı konusunda bilinçlenmesi için farkındalık çalışmaları yapmak diş hekimliği mesleğinin toplum sağlığı üzerindeki önemine bir kez daha vurgu yapmak.

Covid 19 salgını ile mücadelemizin hala devam ettiği bu günlerde sahada canla başla çalışmalarına hız kesmeden devam eden sağlık çalışanlarımızı şüphesiz unutamayız. Bu mücadelede en başından itibaren diş hakimlerimizde yeri gelmiş filyasyon ekiplerinde yeralarak hastalarımızı evinde ziyaret etmiş hastalık hakkında ve varsa kullanılacak ilaçlar ile ilgili bilgiler vermiş,yeri gelmiş hastalık belirtisi gelişen  veya tarama amaçlı vatandaşlarımızdan PCR testi için numune almıştır.

Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı açısından bilinçlendirilmesi, korunması , iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde ve  yeri geldiğinde toplum sağlığı için yürütülen tüm sağlık çalışmalarında özveriyle çalışan diş hekimlerimizin bu önemli gününü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.