1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Ali Salgar'ın kaleminden ; “Bir Kars Sevdalısı Naif Alibeyoğlu”
Kars İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Ali Salgar'ın kaleminden ; “Bir Kars Sevdalısı Naif Alibeyoğlu”

Kars İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Ali Salgar'ın kaleminden ; “Bir Kars Sevdalısı Naif Alibeyoğlu”

Ali SALGAR, “Bir Kars Sevdalısı Naif Alibeyoğlu” kitabını değerlendirdi...

A+A-

Kars eski Belediye Başkanı, sayın Naif Alibeyoğlu, “Bir Kars Sevdalısı” adlı kitabı imzalayarak tarafıma göndermiştir. Öncelikle kendilerine teşekkür ederim.

Başkan Alibeyoğlu, 10 yıl süre Karsı’ımıza yapmış olduğu hizmetleri kitabına derç etmiş ve teker, teker yapmış olduğu hizmetlerini tadat ederek gururla bizlere sunmuştur.

Evet, bende Başkanın 4 yıllık çalışmasına bizzat şahit oldum çünkü bende 2005-2011 yılları arasında Kars İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yaptım. Yerel yönetim konularında karşılıklı çalışmalarımız olmuştur.

Duru bir dille ve akıcı bir üslupla ele alınan “Bir Kars Sevdalısı” kitabı ve içeriğini tabir caizse sindirerek okudum.

Kitapta belirtilen hizmetlerin hem yeniden hatırlanması ve hem de bu hizmetlerin Kars’ımıza neler getirdiğini, Başkanın 10 yılık hizmetim dediği sürede Kars’a ve Kars halkına neler kazandırdığını hem Kars’ımızın geçmişini ve hem de sözü edilen bu sürede yapılan hizmetleri mukayese ettiğim de, gördüm ki, Kars ve halkı çok şey kazanmıştır. Şöyle ki;

Naif Alibeyoğlu, yapmış olduğu çeşitli festivaller, yurt dışı ve yurt içi çeşitli sosyal etkinlikler,  Kars’a davet edilen yabancı ve yerli konukların şehrimizle ilgili olumlu intibaları ve gittikleri yerde İlimizin reklâmını yapmaları bir kazanım olmuştur.  şehrimizi Avrupa’ya, Asya, Amerika, Türki devletler ve uzak doğuya yüzünü döndürerek Kars’ımızı dünya kamu oyuna tanıtmayı başarmıştır. Ayrıca yabancı ülkelerde kardeş şehirler oluşmuştur. Kültür ve Turizm de yerli sinema ve tiyatro sanatçılarıyla sosyal etkinlikler, Öz kültürümüz olan Aşıklar geleneği ve bununla ilgili yarışmalar Kars kamu oyunda büyük ilgi görmüş ve önemli tepkiler almıştır.

Doğunun uygar kenti olan Kars’ımızı marka kent olma başarısını elde etmiştir. Çok eski bir tarihe sahip olan Kars’ımıza ne kadar hizmet edilirse edilsin yine azdır. Gerek merkezi yönetim ve gerekse yerel yönetimler o İlin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli aktörlerdir. Serhat şehri Kars'a hizmet etmek ayrıcalık  ve taktire şayandır.  Ne mutlu hizmet edenlere, yapılan bu hizmetlerde yöre Millet vekillerinin ve Belediye çalışanlarının emekleri unutulmamalıdır. Çünkü başarı ekip işidir. Başkanın  başarısı sevgi ve saygı esasına dayanmaktadır.

Belediyecilik, sadece alt yapı, su ,cadde ve sokakların temizliği gibi mutat görevini yerine getirme olmayıp, bunun yanında çeşitli eylemlerle,  Şehriemini olduğu İlini bir üst lige çıkarma gayretid e gütmelidir. Naif başkan bunu yapmıştır…

Çeşitli etnik yapılardan oluşan adeta mozaik bir kültüre sahip Kars’ımız da, Başkan Naif Kars halkının,  kim olursa olsun herkesin davetine icabet etmiş, iyi günde ve kötü günde de hep onların yanında olmuş,  sosyal bir kişiliğe sahip olan Naif başkan bu konularda oldukça mütevazi bir arkadaşımızdır.

Başkanın kitabı esas alınarak bir paylaşım yapılmıştır. Başarılı çalışmalarından dolayı  kutluyor, Kendisine sağlıklı yaşamlar diliyorum...

Ali SALGAR

Kars İl Özel İdaresi Emekli Genel Sekreteri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.