1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Gelincik Otizm Derneği ilk genel kurul toplantısını yaptı
Kars Gelincik Otizm Derneği ilk genel kurul toplantısını yaptı

Kars Gelincik Otizm Derneği ilk genel kurul toplantısını yaptı

Otizm ile mücadele etmek ve Kars’taki mevcut otizmli bireylere ve ailelerine destek vermek amacıyla Tohum Otizm Vakfı ile Kars Valiliğinin destekleriyle kurulan Kars Gelincik Otizm Derneği, ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

A+A-

Gastro Kars Restoranda gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Dr. Fatih Kol’un yaptığı genel kurul toplantında, Kars Gelincik Otizm Derneği’nin yönetim kurulu ve diğer organlarının seçimi yapıldı.

Derneğin kuruluş amacı ve otizmle mücadelenin ayrıntıların da görüşüldüğü toplantıda, Kars Gelincik Otizm Derneği’nin, Tohum Otizm Vakfı önderliğinde önümüzdeki günlerde kurulacak olan federasyona katılımı da oy birliği ile karara bağlandı.

Gelincik Kars Otizm Derneğinin gerçekleştirdiği ilk olağan genel kurul toplantısında, Dernek Başkanlığına Berna Ülger, başkan yardımcılıklarına ise Ali Canip Olgunlu ve Tacettin Durmuş oy birliği ile seçildi. Saner Çağrı Genç, Salih Bayşu, Mehmet Duman ve Mahmut Bayrambey de yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu asil listesinde yer almaya devam ederken, yönetim kurulu yedek üyeleri de Canan Baday, Neşe Üstebay, Sevgi Arısoy, Zerrin Hıdıroğlu, Nesli Kala, Zeliha Akdemir ve Dr. Fatih Kol isimlerinden oluştu. Denetim kurulu asil üyeleri ise Metin Mamay, İbrahim Süleymanoğlu, Erkan Bayşu ve Denetim kurulu yedek üye listesi de Yakup Çağrı Arısoy, Hakay Seçginli, Burak Özlem ve Ata Gence Tan isimlerinden oluştu.

VİZYONUMUZ

Kars Gelincik Otizm Derneğinin kurucu üyesi ve Saymanı Saner Çağrı Genç, derneğin bir farkındalık kurumu olduğuna dikkat çekerek, tanıtım sunumu yaptı.  

Desteklerinden dolayı Kars Valisi Türker Öksüz ve Tohum Otizm Vakfı’na teşekkür eden Genç, derneğinin vizyonunun, Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanılanması; tanı alan çocukların ve ailelerinin sağlık, eğitim, meslek edinimi, istihdam, bağımsız yaşam ve kaynaştırma gereksinimlerinin dünya standartlarında karşılanmasını sağlamak odluğunu söyledi. Ayrıca, kaynaştırmadaki diğer özel eğitim gerektiren çocukların ve gençlerin ilgili gereksinimlerinin karşılanmasın sağlanmasına da destek vermek olduğunu belirtti.

MİSYONUMUZ

Saner Çağrı Genç, derneğin misyonunun ise “Derneğimiz, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar, gençler ve aileleri; ayrıca, kaynaştırma ortamlarında hizmet alan diğer özel eğitim gerektiren çocuklar, gençler ve aileleri için çalışacak. Otizmli bireylerin, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için bilgi ve destek gereksinimlerinin karşılanması, eğitmen kadrolarının yetiştirilmesi, eğitim ve araştırma yapılmasının sağlanması, özel eğitim ve kaynaştırma alanlarında, ilişkili meslek dallarında kapasitenin artırılması ve eksik meslek elemanlarının Türkiye’ye kazandırılması yönünde çalışılması yapacak.

Savunu çalışmaları ile yasal düzenlemelerin ve politikaların iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını sağlar. Bilinçli bir kamuoyunun oluşturulması, amacına yönelik çalışmalarda diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile etkin iş birlikleri yapılmasını sağlar.

OSB konusunda tarama, ayrıntılı değerlendirme ve tanılama süreçlerinin dünya standartlarına getirilmesi ve ülke çapında yaygınlaştırılmasına destek verir. OSB olan çocukların erken yoğun özel eğitim almaları, en az kısıtlayıcı eğitim ortamından yaşamın tüm evrelerinde kaynaştırmaya kadar tüm gereksinimlerinin karşılanması için kapasite oluşturulmasını sağlar.  OSB olan çocukların, gençlerin eğitiminde PCDI* programları uygulanarak model okul oluşturulması ve programların ülke genelinde yaygınlaştırılmasının sağlanmasına destek verir.  OSB konusunda tarama, ayrıntılı değerlendirme ve tanılama süreçlerinin dünya standartlarına getirilmesi ve ülke çapında yaygınlaştırılmasına destek verir. OSB olan çocukların erken yoğun özel eğitim almaları, en az kısıtlayıcı eğitim ortamından yaşamın tüm evrelerinde kaynaştırmaya kadar tüm gereksinimlerinin karşılanması için kapasite oluşturulmasına destek verir. OSB olan çocukların, gençlerin eğitiminde PCDI programları uygulanarak model okul oluşturulması ve programların ülke genelinde yaygınlaştırılmasının sağlanmasına destek verir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.