1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Gazeteciler Cemiyeti ile Azerbaycan Basın Konseyi arasında işbirliği
Kars Gazeteciler Cemiyeti ile Azerbaycan Basın Konseyi arasında işbirliği

Kars Gazeteciler Cemiyeti ile Azerbaycan Basın Konseyi arasında işbirliği

Kars Gazeteciler Cemiyeti ile Azerbaycan Basın Konseyi arasında işbirliği protokolü anlaşması yapılması için ortak mutabakata varıldı.

A+A-

Azerbaycan Bakü Ali Petrol Mektebi Rektörü Elmar Gasımov başkanlığında Kars’a gelen Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Müshfig Jafarov, Azerbaycan Kardiyoloji Cemiyetinden Üzeyir Rahimov, Türkistan Gazetesi editörü Agil Camal, Askeri uzman Elkhan Shikhaliyev, Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, siyasi yorumcu Elchin Mirzabaylı ve Şuşa Gazisi Behruz Mammedzade’den oluşan heyet Kars’taki bir takım programları kapsamında Kars Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

Ziyarette, Azerbaycan heyetini Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Avrasya Medya İletişim Konfederasyonu, Türk İnternet Medya Birliği Kars İl Başkanı Ercüment Daşdelen karşıladı.

Heyet Başkanı Azerbaycan Bakü Ali Petrol Mektebi Rektörü Elmar Gasımov, temsilci heyeti olarak Kars’ta Haydar Aliyev’in doğumunun 100. Yılı nedeniyle Azerbaycan Türkiye kardeşliği kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gasımov, ziyaret kapsamında Kars Kafkas Üniversitesinde konferans gerçekleştirdiklerini ve Rektör Prof.Dr. Hüsnü Kapu ile işbirliği protokolüde imzaladıklarını belirtti.

Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, siyasi yorumcu Elchin Mirzabaylı da ziyaret kapsamında Kars Gazeteciler Cemiyeti ile Azerbaycan Basın Konseyi arasında işbirliği protokolü yapmak istediklerini belirterek, “Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşliğimizi daha da sağlamlaştırmak için yapılacak olan işbirliği protokolünü çok önemsiyoruz. İki ülke medyasına yapacağımız işbirliği protokolü hayırlı olsun” dedi.

Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kars basını hakkında heyeti bilgilendirdi.

Yapılacak işbirliği protokolü ile Kars ve Azerbaycan medyasının iki ülke kardeşliğine katkı sağlayacağını belirten Başkan Daşdelen, Azerbaycan ile Türkiye'nin acısının da, sevincinin de bir olduğunu, vatan için canlarını feda eden şehitler arasında da hiçbir fark olmadığı vurguladı.

Daşdelen, “Türk dünyası ülkelerinde kardeşlerimizde büyük bir uyanış görüyorum. Artık Türk dünyası uyanıyor. Bizi birbirimizden koparmak için oynanan oyunları da biliyorlar. Aramızda sadece ekonomik ilişkileri geliştirmek yeterli değil. Bunun eğitim, medya, sosyal, kültürel ve askeri boyutuyla da geliştirilmesi lazım. Azerbaycan ve Türkiye bölgede söz sahibi ülkelerdir. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, kardeşliğin ve stratejik ortaklığın dünyada benzeri yoktur. Azerbaycan ile Türkiye'nin sevinci de, acısı da birdir. Nasıl ki 44 günlük savaşta Türkiye halkı Azerbaycan'ın yanında yer aldı, şehitlerine üzüldü, zaferine sevindi, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketi de Azerbaycan'da büyük acıyla karşılandı. Azerbaycan halkı, kardeş Türkiye’ye yardıma koştu” dedi.

Görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye'nin şehirleri arasında kültürel ilişkiler hakkında fikir alışverişi yapılarak Kars’ın esrarengiz güzelliğinden bahsedildi.

Ziyarette ayrıca, Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferinde Türkiye’nin verdiği destek Azerbaycan’ın sevincinde ve kederinde karşılıklı olarak Türkiye ile kardeşlik bağlarının daha da sağlamlaştırılması, Türk dünyasının ortak projeleri, Zengezur koridorunun Türk dünyasına katacağı katkılar ele alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.