1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Garnizon Şehitliği ile şehit mezarları onarılacak
Kars Garnizon Şehitliği ile şehit mezarları onarılacak

Kars Garnizon Şehitliği ile şehit mezarları onarılacak

Kars merkez Garnizon Şehitliği ile ilçelerde bulunan bazı şehitliklerin onarımı yapılacak.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars İl Özel İdaresi marifetiyle gerçekleştirilecek olan çalışmalar kapsamında, il merkezinde bulunan Garnizon Şehitliğindeki anıt ve mezarlar ile birlikte, ilçelerdeki 13 adet şehit mezarı onarılacak.

İhaleye çıkartılan söz konusu onarım işleri, Kars’ta yayın yapan Kars Hakimiyet ve Kars Havadis gazetelerinde ilan edildi.

Bilindiği gibi 100’den fazla şehidin bulunduğu Kars Garnizon Şehitliği 1920 yılında yapıldı. 93 Harbi olarak bilinen 1877–78 Osmanlı-Rus Harbi ve İstiklal Harbi şehitlerinin mezarlarının bulunduğu Kars Garnizon Şehitliğine, daha sonraki yıllarda İç Güvenlik Harekâtı’nda şehit olan askerlerimiz de defnedildi. Yaklaşık olarak son 35 yılda iç güvenlik harekâtlarında hayatını kaybeden şehitlerimizden bazıları Garnizon Şehitliğine defnedilirken, diğer şehirlerimiz de il merkezindeki Asri Mezarlığında, ilçelerde ve köylerinde toprağa verildi. Garnizon Şehitliğinin bakımından sorumlu makamın ise Kars Garnizon Şehitliği olduğu biliniyor.

Öte yandan her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 10 Nisan Polis Haftasında ve belirli günlerde Kars Garnizon Şehitliğinde anma törenleri düzenleniyor. Bu törenlerde şehit olan Mehmetçik ve polisler için Kuranı Kerim okunuyor ve saygı atışı yapılıyor. İl protokolü vatandaşlar burada bulunan şehitlik müzesini gezdikten şehit mezarlarına karanfiller bırakıyor ve Fatiha okuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.