1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Filmleri Saraybosna'da
Kars Filmleri Saraybosnada

Kars Filmleri Saraybosna'da

Avrupa'nın başarılı film festivallerinden olmaya aday Saraybosna Film Festivali'nin 16'ncısı, 23–31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde iki Kars filimi oynayacak : "Kars Öyküleri" ve "Kosmos"…

A+A-

Bosna'nın yaşadığı acı savaşın izlerini yok etmek ve kenti sanatla tekrar buluşturmak isteyen sanatçıların girişimiyle 1995 yılında başlatılan Saraybosna Film Festivali, bu yıl da çok sayıda filmi ve sanatçıyı Saraybosna'da tekrar bir araya getiriyor.

 

200'DEN FAZLA FİLM

 

Bugüne kadar Kavin Spacey, Jeremy Irons, Mickey Rourke gibi dünyaca ünlü oyuncuları ağırlayan festivalin içeriği bu yıl da zengin. Festival 23 Temmuzda, Oscar ödüllü Bosna-Hersekli yönetmen Danis Tanoviç'in yeni filmi "Circus Columbia" ile başlayacak.

 

10 filmin dünya prömiyerinin de yapılacağı festivalde, farklı programlar çerçevesinde sinamaseverler 200'den fazla yapıtı izleme şansı elde edecek. Festival kapsamında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin kısa ve uzun metrajlı filmleri birincilik için yarışacak.

 

FESTİVALDE KARS RÜZGARI

 

16. Saraybosna Film Festivali'nde Türk filmlerinden "Bal", "Kars Öyküleri", "Kosmos", "Vavien" ve "Kamerayla İzdivaç" da izlenebilecek. "Vavien"in ödül için yarışacağı festivalin bu yılki jüri üyeleri arasında Türk sinemasının genç oyuncularından Saadet Işıl Aksoy da yer alıyor.

 

Saraybosna Film Festivali Organizatörü Mirsad Purivatra, yaptığı açıklamada, Türk sinemasının bu festivale büyük anlam kazandırdığını söyledi. Türk sineması olmayan bir Saraybosna Film Festivali'nin düşünülemeyeceğini ifade eden Purivatra, ''Türkiye çok hızlı gelişen büyük bir güç. Birçok Avrupa ülkesinden daha Avrupai bir ülke'' dedi.

 

Purivatra, festivalin bu yılki konukları arasında 60. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde "Bal" filmiyle Altın Ayı ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun da bulunduğuna dikkati çekerek, Kaplanoğlu'nun festivale katılmasının kendilerini onurlandırdığını kaydetti.

 

MORGAN FREEMAN SÜRPRİZİ

 

Purivatra, 16. Saraybosna Film Festivali'nin ''Invictus'' (Yenilmez) filmiyle kapanacağını belirterek, filmin başrol oyuncusu Amerikalı ünlü aktör Morgan Freeman'ın da festivale katılacağını kaydetti.

 

Dokuz gün sürecek festival kapsamında filmlerin yanı sıra Türkiye'den Baba Zula grubunun da aralarında olduğu farklı tarzlarda çalışan müzisyenler de Bosnalılara ve konuklara keyifli anlar yaşatacak.

 

Bilet rezervasyonu ve festival programı hakkında daha detaylı bilgiye ''www.sff.ba'' sayfasından ulaşılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.