1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Çevre Katliamı
Kars Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Çevre Katliamı

Kars Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Çevre Katliamı

Kars merkez Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Kafkas Üniversitesi’ne ait olan eski Kars Meslek Yüksekokulu binalarının yıkımına başlanmasıyla birlikte, büyük bir çevre sorunu da beraberinde geldi.

A+A-

Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Müçük, yıkım esnasında sulamanın olmaması sebebiyle mahallenin toza ve dumana boğulduğunu, astım ve hava solumum yolu hastalıkları olan birçok mahalle sakinin evlerine giremediğini, oluşan toz nedeni ile evlerinde duramayan mahallelinin oldukça mağdur olduğunu söyledi.

Muhtar Özcan Müçük, diğer önemli bir hususun ise, yıkım esnasında oluşan molozların başka bir alana taşınması yerine, mahalle içerisine dozerler aracılığı ile serildiği, yeşilin, doğanın ve hatta ağaçların moloz yığınları altında kaldığını ifade ederek bu yanlışa dur denilmesi gerektiğini belirtti.

Kars Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ise ; Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuya duyarlılık göstermesini rica ederek, muhtarımız mahalle ve çevre konusunda oldukça duyarlı, gerekli girişimlerde bulundu ama sonuç alamadık, molozlar taşınmıyor, işin kolayına kaçmak için mahallemize seriliyor, yıkım esnasında toz, duman, göz gözü görmüyor, serilen molozlar rüzgarla birlikte evlerimize doluyor. Oldukça mağduruz, mahallemiz yeşil çevremiz göz göre göre molozlarla doluyor, dediler.

1-277.jpg2-266.jpg3-225.jpg

a-046.jpgb-033.jpgc-027.jpgd-021.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.