1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Emniyet Müdürlüğü olayların aydınlatılmasında Türkiye birincisi
Kars Emniyet Müdürlüğü olayların aydınlatılmasında Türkiye birincisi

Kars Emniyet Müdürlüğü olayların aydınlatılmasında Türkiye birincisi

​​​​​​​Kars Emniyet Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu.

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü son 6 ayda kişilere karşı meydana gelen olayların aydınlatılmasında yüzde 99.7 ortalama ile ülke genelinde 2. sırada yer alırken, kişilere karşı meydana gelen 10 önemli olay sıralamasında ise yüzde 100 aydınlatma oranı ile Türkiye birincisi oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yılın ilk 6 aylık Asayiş olaylarının değerlendirilmesi yapıldı.

Değerlendirmeye göre, Kars’ta önleyici Polislik kapsamında yapılan devriye ve kontrol hizmetleri, şüpheli şahıslara yönelik yapılan planlı operasyonlar, suç işleyenlerin devamlı takip altında tutulmaları ve tüm olaylarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında bir azalma meydana geldiği, son 3 yıllık ortalamalara bakıldığında ise bu oranın yüzde 40 düzeyinde olduğu ortaya çıktı.

Kars Emniyet Müdürlüğü kişilere karşı meydana gelen olayların aydınlatılmasında Kars’ın  yüzde  99.7 ortalama ile ülke genelinde 2. sırada yer alırken, kişilere karşı meydana gelen 10 önemli olay sıralamasında ise yüzde 100 aydınlatma oranı ile Türkiye birincisi oldu.

Kars Emniyet Müdürlüğü malvarlığına karşı meydana gelen olayların aydınlatılmasında yüzde 84.4 ortalama ile ülke genelinde 3. sırada yer alırken, mal varlığına karşı meydana gelen 9 önemli olay sıralamasında ise yüzde 85.4 aydınlatma oranı ile Türkiye ikincisi oldu.

Ayrıca; aranan sahısların yakalanmasına yönelik 6 ay içerisinde yapılan operasyonlar neticesinde Kars genelinde toplam 306 aranan şahıs yakalandı.

Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.