1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars-Digor-Iğdır Yolu’nda çalışmalar devam ediyor
Kars-Digor-Iğdır Yolu’nda çalışmalar devam ediyor

Kars-Digor-Iğdır Yolu’nda çalışmalar devam ediyor

Kars-Digor-Iğdır arası 79 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın girişimleriyle 27 Ocak 2015 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ihalesi yapılarak işe başlanılan Kars-Digor-Iğdır Karayolu’nda çalışmaların büyük bir kısmının tamamlanması vatandaşlara nefes aldırdı.

61 milyon 221 bin TL bedelle Eskikale-Ölmezler İnşaat iş ortaklığı uhdesinde devam eden çalışmalar tek yol olan karayolunun bölünmüş yol ile tamamlanmasının ardından yol yaklaşık 4 kilometre daha kısalacak.

Geçen yıldan büyük çoğunluğu tamamlanan yol, güzergahı kullanan sürücüler arasında da memnuniyetle karşılanıyor. Özellikle kışın kar yağdığında sürücülere zor anlar yaşatan Digor yolu, tamamlandığında sürücüler de rahat nefes alacak.

Çalışmaların başladığı 2015 tarihinde AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Yolun tamamlandığında çetin geçen kış şartlarına göre son derece kullanışlı olacağının altını çizerek, “Kars-Digor Yolu tamamlandığında, bölünmüş yol standardında hizmet vereceğinden özellikle kış mevsiminde trafik güçlüğü yaşanmayacak. Daha yüksek düzeyde trafik güvenliği sağlayacak ve yolun 4 kilometre kısalmasından dolayı da ülke ekonomisi bakımından ciddi bir yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Bu proje kapsamında 4 Milyon 700 Bin metreküp toprak hareketi, 40,6 metre uzunluğunda iki adet köprü, 65 bin metreküp beton imalatı ve 1 Milyon 900 Bin ton kırılmış ve elenmiş malzemeden yapılacak üstyapı imalatı gerçekleştirilecektir. Kars-Digor Bölünmüş yolu, özellikle Batı-Doğu ve Karadeniz’den-Güneye Nahcivan Dilucu Sınır Kapısı ve İran Gürbulak Sınır Kapısı ile Gürcistan Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapıları arasındaki uluslararası trafiğin bağlantısını sağlayacak. Bu yol ana bağlantı yolu konumunda olacak. Bu nedenle bu yol hem ulusal hem de uluslararası ağ bütünlüğü içerisinde önemli arterlerden birisi haline gelecek. Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan yolumuza ait projenin yapımının tamamlanmasıyla birlikte yörenin önemli bir problemi olan ulaşım altyapısı çözülerek bölgenin sosyo-ekonomisine ve ticaretine de büyük canlılık getirip, katkı sağlayacağı aşikardır. Ayrıca ülkemizin tarihi ve doğa turizmi (Ani Harabeleri, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı açısından oldukça zengin olan Kars ve çevresini turizm bakımından da hareketlendirecek ve büyük katkı sağlayacaktır. Kars ve çevre illerine katkı sağlayacak bu hizmetin en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.” demişti.

Kars-Digor-Iğdır bölünmüş yol projesi kapsamında 4 milyon 700 bin metreküp toprak hareketi, 40,6 metre uzunluğunda iki adet köprü, 65 bin metreküp beton imalatı ve 1 milyon 900 bin ton kırılmış ve elenmiş malzemeden yapılacak üstyapı imalatı gerçekleştirilecek.

kars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(1).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(2).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(3).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(4).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(5).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(6).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(7).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(8).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(9).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(10).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(11).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(12).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(13).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(14).jpgkars-digor-igdir-yolu’nda-calismalar-devam-ediyor-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.