1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars - Digor arasında buzlanma
Kars - Digor arasında buzlanma

Kars - Digor arasında buzlanma

Kars Digor Karayolu’nda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 10 TIR yolda kaldı.

A+A-

Kars’ı akşam saatlerinde etkisi altına alan karla karışık yağmur önce kara sonra da don nedeniyle buzlanmaya yol açtı. Buzlanma kent merkeziyle birlikte şehirlerarası yolları da olumsuz etkiledi. Kars-Erzurum, Kars-Ardahan/Göle, Kars/Digor-Iğdır karayolları aniden etkili olan soğuk havaya nedeniyle buz pistine döndü.

 

Kars Emniyeti, Jandarmayla koordineli bir çalışmaya başladı. Jandarma kent dışında, Emniyet ekipleri de kent merkezinde bir dizi önlem aldı. Kentin giriş-çıkış noktalarında oluşturulan ekipler sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı. Zincirsiz ve kar lastiksiz geçişlere izin verilmedi.

 

Digor yoluna giren ekipler yolun sağ şeridinde genellikle ağır tonajlı kamyonlar ve TIR’ların yolda kaldığını tespit ettiler. 10 TIR ve kamyon sürücüsünden 3’ü geceyi araçlarında geçirmeyi tercih ederken, diğerleri de karayollarına ait greyder ile misafirhaneye götürüldü.

 

ÖĞRENCİLER YOLUN AÇILMASINI BEKLEDİ

 

Kars-Digor Karayolu’ndaki buzlanma araç geçişlerini engellerken öğrenci taşıyan servisleri de olumsuz etkiledi.

 

Bölge Trafik Kavşağında önlem alan polis, zincirsiz ve kar lastiksiz araçların geçişlerine izin vermedi. Öğrencileri Digor’a götüren servis aracı da benzin istasyonunda konakladı.

 

Kars’tan dersane öğrencilerini Digor İlçesi’ne götüren Belediyeye ait midibüsteki 20 öğrenci bir süre araçta bekledi. Bu sırada araçtan inen öğrenciler Digor yolunun çilesini anlatmaya başladılar. Digor yolunun her kış benzer durumlara maruz kaldığını söyleyen öğrenciler, yolun çift şerit yapılması ve sürekli bu havalarda ekiplerin çalışma yapması gerektiğini söylediler.

 

Karayolları ekiplerinin yolda çalışmasını bitirinceye kadar öğrenci servisi benzin istasyonunda bekledi. Yolun açılmasıyla birlikte servis aracı da greyderin arkasından yoluna devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.