1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Cezaevi "Ürün Ve El Sanatları Fuarı'nda" Serhat Şehiri Tanıtıyor
Kars Cezaevi "Ürün Ve El Sanatları Fuarı'nda" Serhat Şehiri Tanıtıyor

Kars Cezaevi "Ürün Ve El Sanatları Fuarı'nda" Serhat Şehiri Tanıtıyor

Kars Cezaevi kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini "Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda" temsil etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik sürdürülen iş ve meslek eğitimi süreçlerinde orataya çıkan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği ve satışının yapıldığı "Ürün ve El Sanatları Fuarı" 13-19 Eylül 2018 tarihinde Ankara Adliyesi yanında yapıldı. Temel amacın ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek olan fuara katılım ve ilgi yoğun oldu.

Açılışı gerçekleşen fuarda, 250 personelin görev aldığı ve Türkiye genelindeki 87 farklı ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünde bulunan hükümlü ve tutuklu tarafından üretilen; gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenerek satışına başlandı.

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal, “Serhat şehrimiz Kars’ın tarihi güzelliklerini, hediyelik eşya ve biblo olarak ülkemize tanıtıyoruz. Tutuklu ve hükümlülerin el emeği göz nuru çalışmaları sonucu incelikle işlenmiş sanat eserleri görücüye çıkmıştır. Bu anlamda Kars’ı birbirinden değerli tarihi mirası ile böylesine güzel etkinliklerde tanıtmak bizim için mutluluktur” diye konuştu.

Fuarın Kars turizmine de fayda sağlayacağını belirten Kartal, "Binlerce insanın ziyaret ettiği fuarda Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna ait stant yoğun bir ilgi gördü ve bu ilginin bu ürünleri yerinde görme noktasında ayrıca bir merak uyandırdı" dedi.

Kartal, "Sergilenen ürünlerimiz içerisinde Kars’ta bulunan; Katerina Köşkü, Malakan Değirmeni, Fethiye Camii, Evliya Camii, Kümbet Camii (12 Havriler Kilisesi), Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı,Cheltikov otel, Muradiye Hamamı, Mazlum Ağa Hamamı, Kars Kalesi ve yine Kars'ta turistlerin gözdesi Unesco Dünya Miras Listesinde yeralan Ani tarihi kentteki, Ani Katedral (Fehiye Camii), Ebü'l Menucehr Camii ve yine Sarıkamış 90 bin şehit askerlerimiz anısına biblo taş işlemeli Asker maketlerimiz, Vavlı Allah yazısı, semazen, lale, kelebek ve ay yıldızlı saatlerimiz vardır" ifadelerini kullandı.

El sanatları ürünlerinin, mesleki eğitim çalışmaları ile üretildiğin ifade eden Kartal, “Hükümlü ve tutukluların meslek ve sanatlarının korunup geliştirilmesi veya bir meslek ve sanat öğrenmelerini sağlayarak,çeşitli konulardaki becerilerini arttırıp, yeteneklerini keşfedip ve boş zamanlarını değerlendirip maddi ve manevi kalkınmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.