1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayının pis kokusu azaldı
Kars Çayının pis kokusu azaldı

Kars Çayının pis kokusu azaldı

Kuraklık nedeniyle su akışı en düşük seviye düşen Kars Çayının etrafa yaydığı pis kokular, son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle azalmaya başladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Ülkemizin büyük bölümünde olduğu gibi Kars’ta da bu kuraklık olumsuz etkilerini il genelinde göstermeye devam ediyor. Buna bağlı olarak çayda su akışı azalınca yıllardır zeminde biriken atıklar çevreye kötü koku yaymaya başladı. Kars Çayı projesine gölge düşürecek seviyeye ulaşan kirlilik, yerli ve yabancı ziyaretçileri de derinden etkiledi. Kars Kalesi ve tarihi doku çevresinde hayata geçirilen çevre düzenlemesi Kars halkını mutlu ederken kötü kokular son günlere oldukça rahatsızlık verici seviyeye ulaştı.

Corona virüs salgını nedeniyle uygulanmakta olan sokağa çıkma yasaklarının kalmasıyla birlikte Karslılar da Kars Kalesi eteklerinde yapımında sona yaklaşılan bedesten civarına akın etmeye başladı. Özellikle akşam saatlerinde tarihi bölgeye koşan vatandaşlar, çaydan etrafa yayılan kötü kokuları soludu. Özellikle akşam saatlerinde çaya yakın yerleşim alanlarında da etkisini gösteren pis kokular son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle biraz olsun ortadan kalktı. Kars ve çevresine yağan yağmurlar çayı beslemesiyle birlikte Kars Çayının akışını da arttırdı. Böylece Kars Çayının etrafa yaydığı pis kokular da biraz olsun nefes aldırır düzeye geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.