1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayı’na Girmek Yasak
Kars Çayı’na Girmek Yasak

Kars Çayı’na Girmek Yasak

Kars Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada havaların sıcaklığı nedeniyle Kars Çayı, Kars çevresinde bulunan akarsu, gölet ve barajlarda serinlemek amaçlı olarak da olsa sulara girilmesinin yasak olduğu belirtildi.

A+A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, vatandaşların hafta sonu piknik alanlarında serinlemek amaçlı girdikleri akarsu ve benzeri su bölgelerinin tehlikeli olduğunu söyledi.

 

Bunun için vatandaşların sulara girmemeleri gerektiğini belirten Ayğan, “Son günlerde artan yağmurlar su seviyesini yükseltti. Bu nedenle de suların akıntı şiddeti artıyor. Böylelikle de olası boğulma olayları kaçınılamaz hal alıyor. Yaşanabilecek boğulma olaylarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak müdahale etmemiz mümkün değil. Çünkü dalgıcımız yok. Kurtarma ekipmanımız yetersiz olduğundan Erzurum ilinden yardımın gelmesi gerekmektedir. Bu süre yaklaşık olarak 3-4 saat sürmektedir. Durum böyle olunca suda boğulma süresi yaklaşık 10 dakika. Bu durum karşısında Erzurum ilinden gelecek kurtarma ekibinin olaya müdahalesi olumsuz durum yaratırken, ekipler sadece boğulma sonrası cesedi sudan çıkartmaya gelecektir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.