1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARS ÇAYI “YANDIM ALLAH” DİYOR, YOK MU DUYAN?
KARS ÇAYI “YANDIM ALLAH” DİYOR, YOK MU DUYAN?

KARS ÇAYI “YANDIM ALLAH” DİYOR, YOK MU DUYAN?

Settar KAYA kaleme aldı...

A+A-

Birkaç günden beri Kars’tayım. Belediyeye Kayyum olarak atanan Vali beyin gayreti hissediliyor, yapılan bir şeyler var. Gelin görün ki Kars çayının insanı canından bezdiren kokusu bütün bu yapılanları gözden düşürüyor.

Bugün Deniz Zeyrek’te konuyu köşesinde dile getirmiş. Durum gerçekten çok vahim.

Dünyanın en ilginç kentleri ortasından nehirler,ırmaklar,çaylar geçenlerdir.Bu kentleri “suyun böldüğü büyülü kentler”diye tarif ediyorlar.Venedik,Londra,Paris,Hamburg,St.Petesburg gibi.

Kars’ta bu şanslı kentlerden biridir. Ne var ki…

Yüzmeyi öğrendiğimiz, balığını yediğimiz, mahalle çeşmelerinin akmadığı zamanlarda kantarın ucuna takılı kovalarla getirilen suyunu içtiğimiz Kars çayının bugünkü durumunu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır, gelip görmeniz gerekir, tabi mideniz kaldırırsa. Sadece şu kadarını bilmenizi isterim, bu çayda artık canlı varlık yaşamıyor.

Bugüne kadar gelen belediye başkanları bize Kars çayı üzerinde gondollarla gezdirme sözü vermişlerdi. Hatta iştahımızı kabartmak için, çay üzerinde gondol ve üzerinde de biz Karslıların olduğu resimler bile göstermişlerdi. Gondolları onların olsun gardaşım. Şehri bu zilletten kurtarsınlar.

Bu rezalet hemen her yıl bu mevsimde yaşanıyor. Kimsenin aldırdığı yok. Çünkü yetkililerden hiç birinin evi çayın kenarında değil.”Beni rahatsız etmeyen koku bin yaşasın, altta kalanın canı çıksın” anlayışındalar.

Kendimizi Kars çayına yakın evlerde oturan vatandaşların yerine koyalım. Şu sıcak havalarda kapılarını, pencerelerini açmalarına imkân yok. Bu yıl yayılan kokunun boyutu daha da arttı. Şehrin her yerinden hissedilmeye başlandı.

Virüs yasaklarının kalkmasıyla birlikte Turistlerde gelmeye başlayacak, yemin ederim rezil olacağız.

Sorun artık genel sağlığı tehdit edecek boyuta ulaşmıştır.

İnadına kanal İstanbul yapacaklar, ALLAH rızası içinde Kars çayına bir arıtma tesisi kursalar fena mı olur?

Settar KAYA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.