1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayı Düzenleme Projesi yatırım programına alındı
Kars Çayı Düzenleme Projesi yatırım programına alındı

Kars Çayı Düzenleme Projesi yatırım programına alındı

​​​​​​​Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Kars’ın merkezinden ve turistik mekanların arasından geçen Kars Çayının düzenleme projesinin yatırım programına alınarak yapımı için gerekli talimatları verdi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde Kars ve Ardahan illerinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek Tarım ve Orman Sektörü ile değerlendirme toplantısına katıldı.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda, sektörle ilgili müjdeler veren Bakan Pakdemirli, talep ve ihtiyaçları değerlendirerek, DSİ 'nin hizmet alanındaki Kars’ta devam eden sulama yatırımlarını, tarım ve hayvancılığı daha ilerilere taşımak için daha kısa sürede faydaya dönüştüreceklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli, ayrıca, kadim Kars şehrinin merkezinden geçen ve etrafındaki tarihi ve turistik mekânların; Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Ebu'ul Hasan-ı Harakani Türbesi ve Camisi, Topçular Hamamı, Muradiye Hamamı, Taş Köprü, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi) arasından akan Kars Çayının, bu tarihi ve turistik mekânların arasından geçen kısmında çevre düzenlemesini Kars Valiliğinin, dere yatağı düzenlemesi, kabartma yapısı yapılmasının ise DSİ tarafından yapılmasını ön gören Kars Çayı Düzenleme Projesinin yatırım programına alınarak yapılması için gerekli talimatı verdiğini açıklayarak, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ardahan’da ise hayvan içme suyu göleti taleplerinin gerçekleştirilmesi talimatını veren Bakan Pakdemirli, suyu ve toprağı bir arada yürüten bakanlığın daha etkin ve verimli çalışmalarının önümüzdeki süreçte daha iyi görüleceğini ifade etti.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, yaptığı açıklamada, “Kars Milletvekilimiz ve Tarım ve Orman Komisyonu Başkanımız sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valimiz sayın Türker Öksüz ve Ardahan Valimiz Mustafa Masatlı ile Bakanlık Genel Müdürlerimizin de refakat ettiği sayın Bakanımıza Kars ve Ardahan illerimize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.