1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi’nin Dev Projesi
Kars Belediyesi’nin Dev Projesi

Kars Belediyesi’nin Dev Projesi

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 19 milyon euroluk projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Kars'ın 100 yıllık sorunun çözüleceğini vurguladı.

A+A-

Kars Belediyesi’nin Dev Projesi

 

Kars'ta yaptırılacak olan içme suyu arıtma tesisi ve Kars Belediyesi tarafından yapılacak atık su arıtma tesislerini incelemek üzere Avrupa Birliği Delegasyonu, müşavir firma, Çevre Orman Bakanlığı ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden oluşan heyet incelemelerde bulunmak üzere Kars'a geldi.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte içme suyu arıtma ve atık su tesislerinin yapılacağı bölgelere giden heyet burada çeşitli incelemeler yaptı.

 

Belediye Başkanlığı'nca hazırlanan içme suyu ve atık su arıtma tesisleri projeleri hayata geçirildiğinde Kars'ın 100 yıl problemi çözülmüş olacak.

 

Gece gündüz aralıksız çalışarak proje üreten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özellikle atık su arıtma tesislerinin hayata geçirilmesi ile Kars Çayı'na bağlanan kanalizasyonun çevreyi olumsuz etkilemesinin önüne geçileceğini söyledi.

 

PROJE DOSYAMIZ AB'DE GÖRÜŞMEYE ALINDI

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon ile yağmur suyu kanalı projelerinin AB'de görüşmeye alındığını belirtti.

 

Başkan Bozkuş; "Daha önce sunduğumuz söz konusu projelere ait raporların hazırlanması üçüncü şahıslara ihale edilerek yapıldı. Dosyamız AB'de görüşmeye alındı. Bugün de ilgili kurum temsilcilerinden oluşan bir heyet ilimize gelerek, çalışmalarımız yerinde gördü, beyan ettiğimiz, taahhüt ettiğimiz şeyleri gördüler. Dosyada yer alan bölgeleri gezerek incelemelerde bulundular. İnşallah projemiz olumlu olarak kabul edilir" diye konuştu.

 

AB'YE 19 MİLYON EURO'LUK PROJE SUNDUK

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 19 milyon euroluk projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Kars'ın 100 yıllık sorunun çözüleceğini vurguladı.

 

Başkan Nevzat Bozkuş; "Atık su arıtma tesisi ile birlikte 40 kilometre kanalizasyon şebekesi yapılacak. 17 kilometre yağmur suyu şebekesi yapmayı planlıyoruz. Bu projelerin bedeli yaklaşık 19 milyon Euro. Yani çok yüksek bir proje. Biz yüzde 85'e kadar hibe istedik. Başvurumuza bakacaklar ve daha sonra karar verecekler. Hibe verildiği taktir de hemen projeyi hayata geçireceğiz. Bu projeyi belediyemizin tek başına yapması imkansız ama dediğim gibi hibeyi aldığımız an projeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

 

KARS ÇAYI’NA BAĞLANAN KANALİZASYON ÇEVREYİ KİRLETİYOR

 

Başkan Nevzat Bozkuş, şehir kanalizasyon şebekesinin Kars çayına bağlı olmasının çevreyi kirlettiğini, ancak yapılacak atık su arıtma tesisleriyle bunun önüne geçeceklerini ifade etti.

 

Başkan Nevzat Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi: "Atık su arıtma projesini yapmayı planladığımız yer Dereiçi mevki. Burada yapılacak tesislerde arıtılan su daha sonra Kars çayına verilecek. Bu şekilde çevreyi koruyacağız. Arıtıldıktan sonra buradan çıkan su direkmen Kars çayına karışacak. Kars çayına bağlanan kanalizasyon, çayı kirlettiği gibi çevreyi de olumsuz etkiliyordu. Daha önce Çevre Bakanlığı da bizden böyle bir proje istiyordu. Projeler hazır ve AB'ye sunulmuş, arkadaşlarımız burada şuan incelemeler yapıyorlar. Rapor hazırlayacaklar. Bizlerle görüşlerini paylaşacak. Ama ben bu projenin kabul edileceğine onay çıkacağına yürekten inanıyorum. Çünkü çok emek verdik. Çok çalıştık. En küçük ayrıntıya kadar dikkat ettik. Artık son kararı AB' verecek."

 

Çevre ve Orman Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB)'den gelen bir heyet tesislerin yapılacağı bölgelerde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, projelerin hayata geçirileceği bölgeler hakkında heyete bilgiler verdi.

 

Kars'ta incelemelerde bulunan heyet daha sonra bir rapor hazırlayacak. Ve raporu Kars Belediye Başkanlığı'na verecek.

 

Kars Belediyesi tarafından hazırlanan ve AB'ye sunulan projeleri AB Delegasyon Türk Temsilcisi Elif Ceyda Torcu, IPA Koordinasyon ve Uygulama Merkezi Uzman Yardımcısı Efe Parlak, Daire Başkanı Ercan Tortop'tan oluşan yaklaşık 15 kişilik heyet yerinde görerek incelemelerde bulundu. Heyete Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ve başkan yardımcıları da eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.