1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi, üretim seferberliği başlattı
Kars Belediyesi, üretim seferberliği başlattı

Kars Belediyesi, üretim seferberliği başlattı

Kars Belediyesi üretim kooperatifleri ile birlikte belediyenin ekilmeyen tarım arazilerini ekerek, üreticiye de tohum desteği sağlamak üzere faaliyetlerine başladı.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Şevin Alaca da, yerelde kalkınma amacıyla başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bilgen ve Alaca, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya adreslerinden Kars’ta tarım ve kırsal kalkınmaya dair üretim seferberliği çağrısında bulunmuştu.

Bilgen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bahçe bizden fidan sizden. Tarla bizden tohum sizden.Kovan bizden arı sizden. Kümes bizden kazlar sizden. Kars'ta üretim seferberliği için el ele vereceğiz. İşsizliği yoksulluğu birlikte yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

Bilgen’in duyurusunu yaptığı çalışmalar kapsamında Kars Belediyesine ait boş tarım arazilerinde şehirdeki kooperatifle birlikte sürülerek ekilmeye başlandı.

Aynı zamanda üreticilere tohum desteğine de başlanılarak, geçmiş yıllarda üretilmiş fakat son yıllarda neredeyse hiç ekilmemiş olan buğdayın ata tohumu kavılca başta olmak üzere; nohut, mercimek, arpa ekimi de önümüzdeki günlerde Belediyeye ait arazilerde yapılacak.

Kars Belediyesinden yapılan açıklamada, “Hazırlanan çalışma takviminde yerel üreticiye de ayrıca arı kovanı, kaz ve tavuk civcivi desteği verilerek özellikle korona salgını sürecinde ortaya çıkan işsizliğe karşı mücadele edilecek. Kars’ta, daha önce ekim biçim yapmış olan bireysel üreticilere de tohum desteği sağlanarak, sezon sonunda hem vatandaşlar işsizlik ve kıtlık tehlikesini atlatmış olacak, hem de şehrin adıyla bütünleşmiş tarım ve hayvancılık faaliyetleri yeniden canlandırılarak yörede kırsal kalkınma canlandırılacak” denildi.

thumbnail_a92b3b6a-db67-4968-91bf-b627aa61d64a.jpgthumbnail_4aa1559f-8a8b-4a34-bf34-9da31f2a916f.jpg

u5haj5.jpgeiyjqk.jpg13215.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.