1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi sokak hayvanlarını aç bırakmıyor
Kars Belediyesi sokak hayvanlarını aç bırakmıyor

Kars Belediyesi sokak hayvanlarını aç bırakmıyor

Kars Belediyesi, şehrin ücra noktalarında kalan ve yerleşim alanlarına uzak dondurucu kış şartlarına maruz kalan sahipsiz sokak hayvanlarına, kuru mama ve yemekle beslenme desteği veriyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Oluşturulan özel ekip, günün belli saatlerinde önceden tespit edilen yerlere mama bırakarak sokak hayvanlarının karnını doyuruyor.

Kars Belediyesi vatandaşlara ‘can dostlarımızı unutmayalım!’ çağrısında da bulunarak il merkezinde ve belli yerlerde bulunun yaralı, sakat ve aç durumdaki hayvanların Kars Belediyesinin 7/24, ALO 153 hattına bildirilmesi halinde, ilgili ekiplerce gereken müdahale ve çalışmaların sağlanacağını bildirdi. 

Öte yandan Kars il merkezinde özellikle köpek sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gün geçmiyor ki onlarca köpek köylerden getirilerek şehir merkezine bırakılmasın! Bu nedenle il merkezinde sayılı binlerce olan sokak köpekleri vatandalar ile birlikte yaşıyor. Sayları artan sokak köpeklerinin oluşturduğu görüntüler ise zaman zaman olumsuz görüntüler oluşturuyor. Sokak hayvanlarının şehir merkezine bıraktıkları dışkıları çevreye yayılarak turizm kenti Kars’a yakışmayacak hoş olmayan görüntüler sergiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.