1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi Estetik ve Sanat Kurulu kurdu
Kars Belediyesi Estetik ve Sanat Kurulu kurdu

Kars Belediyesi Estetik ve Sanat Kurulu kurdu

Kars Belediyesi kentin estetiğine, tarihi ve doğal değerlerine uygun ilke kararı almak amacıyla, Estetik ve Sanat Kurulu kurdu.

A+A-

Mimar Sinan Beritan Mehmetoğlu başkanlığında kuruluşu gerçekleştirilen Estetik ve Sanat Kurulu, Kars’ta ki yerleşik ve yerleşime yeni açılacak alanlardaki meydan, bulvar, cadde ve anayola cephesi bulunan parsellerde yapılacak yeni yapı veya mevcut yapılar için çalışmalar yapacak. Kurul ayrıca şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı çerçevesinde estetik çözümlere dönük bina cepheleri, örnek kent mekanları ve kentsel tasarım projeleri elde etmek ve bu çerçevede hazırlanan projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalar gerçekleştirecek.

Estetik ve Sanat Kurulu Başkanı seçilen Mimar Sinan Beritan Mehmetoğlu yaptığı açıklamada; kurul üyelerinin çoğunluğunun Sivil Toplum Kuruluşlarından ve Kafkas Üniversitesi Şehir ve Çevre Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden oluştuğu belirterek, kurulun bu bağlamda daha demokratik ve şeffaf bir yapı olacağını söyledi.

Öte yandan 24 Temmuz günü toplanan kurulda ilk gündem maddeleri görüşüldü ve başkanlık seçimi yapıldı. Estetik ve sanat kurulu başkanlığına Mimar Sinan Beritan Mehmetoğlu, başkan yardımcılığına da Sanat Tarihçisi Pınar Toptan’ın seçildiği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.