1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi asırlık ağaçları buduyor
Kars Belediyesi asırlık ağaçları buduyor

Kars Belediyesi asırlık ağaçları buduyor

Kars Belediyesi, ağaçların sağlıklı şekilde gelişmesi ve olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kent genelinde belirlenen alanlarda ağaç budama çalışması başlattı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars Belediyesinden yapılan açıklamada budama çalışmalarında, ağaçların yere sarkan dallarının temizlenerek, gelişimlerinin kuvvetlendirildiği bildirildi.

Budama çalışmalarının tiriz bir şekilde yapıldığı da belirtilen açıklama “Ağaçların sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgar nedeni ile ağaç dallarının kırılıp çevreye herhangi bir zarar vermemesi için budama çalışmaları titizlikle yapılıyor. İlgili personelimiz ilkbaharda olduğu gibi, kış aylarında da ağaçlara zarar vermeden budama çalışmalarını gerçekleştiriliyor.” Denildi.

Öte yandan il merkezinde bulunan asırlık birçok ağaç ayakta durmaya direniyor. En az 50 ve 100 yıl önce dikilen ağaçların birçoğu yaşlandığı için kökleri kaldırımları bozmaya devem ediyor. Kars Belediyesinin bu yünde yaptığı çalışmalar önem arz ederken söz konusu ayakta durmakta zorlanan yüzlerce ağacın yerine daha fazla bodur ağacın dikilmesi gerekiyor. Bu nedenle Kars Belediyesinin ilk bahar ile birlikte daha fazla mesai harcaması ve turizm kentini tarihi dokuya uygun ağaçlarla donatması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.