1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3.  Kars Belediye eşbaşkanlarının yeni görevi: Belediye’nin logosunu değiştirme kararı aldılar.
 Kars Belediye eşbaşkanlarının yeni görevi: Belediye’nin logosunu değiştirme kararı aldılar.

 Kars Belediye eşbaşkanlarının yeni görevi: Belediye’nin logosunu değiştirme kararı aldılar.

Oktay AKTAŞ / MHP Kars Eski İl Başkanı

A+A-

Kars Belediyesi,  bir çok alanda yapması gereken hizmetleri yapma konusunda çok büyük eksikleri olmasına rağmen bu eksikleri gidermek için değil sanki yapacak başka bir iş kalmamış gibi Belediye’nin  logosunu değiştirmenin peşine düşmüştür.. Mevcut logo da Türk Bayrağı ve Atatürk olmasından dolayı onca yapılması gereken iş varken Belediyenin logosunu değiştirmek için yarışma yapmasını çok manidar buluyorum.

Mevcut  logoda Selçukluların yaptırdığı Kars Kalesi, Bayrak ve Atatürk bulunmaktadır. Acaba logoda bulunan bayrak ve Atatürk birilerini rahatsız mı etmiştir?

Logoyu değiştirmek isteyen eşbaşkanların ve Belediye Meclisi üyelerinin çok iyi düşünmesi gerekmektedir.

Kars’ı düşman işgalinden kurtaran Kazım Karabekir Paşa’nın çok vecize bir sözü var dır: “Anadolu Türklüğün kalesi, Kars ise bu Kalenin kapısıdır” der. Kars, Türk tarihinde aynı zamanda bir kale ve tabyalar şehri olarak anılmaktadır. Kars Belediyesinin logosuna Kale bunun için konmuştur.

Kars, Doğu ile Batı arasında yer alan ve Anadolu’nun Kafkasya’ya  açılan en önemli kapısıdır. Kars, bir Serhat şehri ve bir sınır kentidir. Kars, sınırda stratejik konumu ile Türkiye’nin en önemli illerinden birisidir. Sınırdan Kars’a  girilirken Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarına girildiğinin anlaşılması amacıyla Şanlı Bayrağımız karşılar. Bayrak bunun için Kars Belediyesi logusuna konulmuştur.

Ulu önderimiz ATATÜRK, Cumhuriyetin ilanından sonra doğu illerini ziyaretinde Kars’a ilk ziyaretini 6 Ekim 1924’te KARS’a gelerek yaptı.  Kars Halkı, Ulu Önderi “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa”  türküsü ile  hem oynayıp hem de bu türküyü söyleyerek karşılamışlardır. Bu oyun ve türkü Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk adına ilk kez  söylenen ve oynanan bir oyun ve türküdür. ATATÜRK bunun için Kars Belediye’nin Logosuna konmuştur.

Şimdi neden bu logodan rahatsızlık duyulmuştur?  Bu logodan rahatsız olanlar Türk, Atatürk ve bayrak düşmanlarıdır.

Başta eş başkanlar olmak üzere Belediye Meclis üyelerini ve seçici kurul üyelerini uyarıyorum. Kars Kalesi, Bayrak ve Atatürk; Belediye’nin  logosundan çıkartılmasına karar verilirse; bu üç değer olmayan bir logo kabul edilirse bu durumu yargıya taşıyarak dava açacağım.

Sayın Valim Türker Öksüz’e de buradan seslenmek istiyorum: Kars Belediyesi’nin alacağı her türlü  kararı onaylayan makam valiliktir. Kars Belediyesi’nin logosunda bulunan Kale, Atatürk ve Türk Bayrağı’nın olma sebeblerini yukarıda anlatmaya çalıştım. Onay makamı valiliktir. Valimizin  bu gerçekler üzerinden karar vereceğine yürekten inanıyorum.            

Son olarak Kars Belediyesi yeni logo yarışmasının seçici kurulunda bulunanların Kars’ın tarihi dokusunu, stratejik konumunu ve Türk  milleti’nin değerleri olan ve mevcut logoda temsil edilen figürlerin önemini dikkate alarak değerlendirme yapmaları, Kars’ın gerçeklerini görerek hareket etmelerini temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.