1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Bebekleri Sergisi açıldı
Kars Bebekleri Sergisi açıldı

Kars Bebekleri Sergisi açıldı

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kars Kültür-Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen “Kars Bebekleri” konulu resim yarışmasına katılan eserler Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda sergilendi.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara’nın yaptığı sergi açılışı büyük ilgi gördü. Açılışın ardından sergiyi gezen katılımcılar resimleri çok beğendiler.

İlköğretim ve Ortaöğretim seviyesindeki okullara duyurulan yarışma Kars genelinde resim becerilerini ortaya koyan öğrencilerin Milli Eğitim Resim Öğretmenleri Eser İnceleme Komisyonu’nun belirlediği eserler büyük ilgi gördü.

Kars Bebekleri konulu resim çalışmalarında dereceye giren Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf Öğrencisi Sevde Nur Ünver 1. , Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf Öğrencisi Esra Balaban 2. , Fevzipaşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Özlem İrem Büyükkakkaş 3. olarak ödüllerini Vali Kara’dan aldılar.

Ortaöğretim alanında ise dereceye giren öğrenciler 1. Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Kanbay, 2. Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Güraslan, 3. Sarıkamış Lisesi öğrencisi Tuğba Nur Alp olarak belirlendi.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler Kültür ve Sanat Derneği tarafından 1.90 dolar, 2.60 dolar ve 3.50 dolar olarak para ile ödüllendirildiler.

Vali Ahmet Kara, “Çocuklarımızın bizim geleceğimiz olduğunu unutmamalıyız, dolayısıyla onların yaptıkları her şey bizim için çok önemlidir. Hayal güçlerini kullanarak bir şeyler üretebiliyor olmaları gayet güzel bir durum bildiğimiz üzere resim yapmak tamamen kabiliyet ve yetenek işidir bu çocuklarımızda oldukça yetenekli ve gelecek vaat eden çocuklar, şimdilik bu küçük ödüllerle ödüllendiriliyorlar ama devam ettikleri takdirde büyüyünce daha büyüklerini kazanacaklarından şüphemiz yok” diye konuştu.

Açılışa Kars Valisi Ahmet Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, Defterdar Hanifi Eraslan, Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz, resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

(UA-BA-S) KARS (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.