1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Barajı'na girerek su içmek isteyen inek telef oldu
Kars Barajı'na girerek su içmek isteyen inek telef oldu

Kars Barajı'na girerek su içmek isteyen inek telef oldu

2018’in Temmuz ayında su tutmaya başlayan Kars Barajına girerek su içmek isteyen inek telef oldu.

A+A-

Volkan KARABAĞ   

Kars Barajında rezervuar su kotu 1702,55’e yükselirken, 155 milyon m3 su depolandı ve yüzde 88 doluluğa ulaştı. Ayrıca su tutma programı ve Iğdır Ovası Sulamasına katkı sağlamak amacıyla aralıksız dipsavaktan 27 m3/s su Arpaçay Barajını beslemek üzere dereye tahliye ediliyor.

Bütün bunlar yapılırken bölgede etkili olan hayvancılık bir takım tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Eğimli olan alanlarda hayvanların dengelerini kaybederek baraj gölüne düşmeleri kaçınılmaz gibi görünüyor. Bölgede hayvan sürülerini kontrol eden çobanlar ise hayvanların su ihtiyacını karşılamak için baraj gölünün kenarına kadar geliyor. Bunun bir örneği dereiçi mevkiinde objektiflere takıldı. Baraj gölüne giren bir inek su içmek istediği ve suda boğularak telef olduğu öğrenildi.

Öte yandan Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; vatandaşlar uyarılmış ve gerekli tedbirlerin alınması istenmişti. 

Yapılan açıklama şöyle: “Kars Barajında su tutma programı çerçevesinde, gelen akımlara bağlı olarak dere yatağına su tahliyesi gerçekleştirildiğinden dere yataklarında mevsim normallerinin üstünde yüksek akımlar meydana gelebilecektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için, dere yataklarından uzak durması ve duyarlı olunması önem arz etmektedir. Konuyla ilgili tüm muhtarlıklarımız, Kaymakamlıklarımıza ve valiliğimize gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Gerekli tedbirleri alarak, suyun felaket değil, bereket olmasını sağlamak hepimizin ortak gayret ve hassasiyeti ile mümkün olabilir. Tüm hemşerilerimize gösterdikleri ve gösterecekleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.