1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Azerbaycan Derneği'nden Bayrak Günü Açıklaması
Kars Azerbaycan Derneğinden Bayrak Günü Açıklaması

Kars Azerbaycan Derneği'nden Bayrak Günü Açıklaması

Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıyasettin Sömen, dernek üyeleri ile birlikte Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev büstünü, Azerbaycan Devlet Bayrak Günü münasebetiyle ziyaret ederek, çiçek bıraktılar.

A+A-

Başkan Kıyasettin Sömen, “Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez” düşüncesiyle, Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Dayanışma derneği olarak kardeş ülke olan Azerbaycan devletinin ebediyen  göklerde dalgalanmasını dileriz, dedi.

Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıyasettin Sömen, sözlerini şöyle sürdürdü : “Azerbaycan bayrağı üç renkten oluşmaktadır Bayraktaki gök mavisi renk Türklüğü, yeşil renk İslamiyet’i, kırmızı renk ise Uygarlığı temsil etmektedir. Mavi renk bu coğrafyada ve Türk soyu topluluklarındaki Türkçülük düşüncesi ile ilgilidir. Sekiz kollu yıldızın anlamına gelince bu öğleki eski alfabede Azerbaycan Kelimesi sekiz harfle yazılır diğer anlamı Türkçülük, İslam, çağdaşlık, devletçilik, Demokratik, eşitlik, Azerbaycan Uygarlığı demektir.  Türkün ezelden beri Osmanlı döneminin simgesidir.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 17 Kasım 2009 tarihinde imzaladığı kararname ile her yıl 9 Kasım tarihinde Azerbaycan Devlet Bayrak günü olarak kutlanmasına meclis karar vermiştir.

Azerbaycan Devletinin kurucu olan ulu önder Haydar Aliyev de “ İki Devlet Bir Millet “ anlayışıyla yad eder Allahtan rahmet dileriz.

 “Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez” düşüncesiyle, Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Dayanışma derneği olarak kardeş ülke olan Azerbaycan devletinin ebediyen  göklerde dalgalanmasını dileriz.”   

dernek-yonetimi.jpg

dernek-yon.-2.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.