1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Ardahan Bölge Barosu Doğu Anadolu Bölge 2.si oldu
Kars Ardahan Bölge Barosu Doğu Anadolu Bölge 2.si oldu

Kars Ardahan Bölge Barosu Doğu Anadolu Bölge 2.si oldu

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezince düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması'nın ilk aşamasında Kars Barosu Doğu Anadolu Bölgesi 2.si oldu.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Bu zamana kadar 4 kez bölge elemelerinde birinci, 2 kez de Türkiye finallerinde birinci olan Kars Ardahan Barosunu; Stj. Avukat Zehra Merve Demircan, Stj Avukat Fatih Kaya, Stj. Avukat Mustafa Bahadır ve Stj. Avukat Fatmanur Yemenoğlu temsil etti.

Kars, Iğdır, Malatya, Bitlis, Ağrı, Van ve Bingöl barolarının yarıştığı Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Doğu Anadolu Bölge elemelerinde birinciliği Malatya Barosu alırken, Kars Barosu İkinci, Bingöl Barosu ise üçüncü oldu.

Kars Ardahan Bölge Barosu çeyrek final ve yarı final karşılaşmalarını geçerek finalde Malatya Barosu ile karşılaştı. Yarışma finalinde Malatya Barosu 91. 59 puanla birinci, Kars Ardahan Barosu ise 90.72 puanla ikinci oldu. Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezince Yarışması’nın ilk aşaması olan bölge elemeleri, Ankara'da 8 ayrı mekânda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 54 baronun stajyer takımlarının katıldığı ve iki gün süren yarışmaya Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölge baroları katıldı.  Anadolu bölgelerinde birinciliği alan barolar, 5-6 Ekim tarihlerinde yine Ankara'da gerçekleştirilecek olan final karşılaşmalarında birincilik için yarışacak.

6 yıldır yapılan ve çiçeği burnunda avukatların karıldığı yarışmalarda yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar olan karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcıyla birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine hazırlamayı, ve böylece mesleki dayanışmanın temellerinin atması amaçlanıyor.

Şu güne kadar düzenlenen yarışmalarda Kars Ardahan Bölge Barosunun bu zamana kadar 4 kez bölge elemelerinde birinci, 2 kez de Türkiye finallerinde birinci olduğunu hatırlatan Kars Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar, Kars ve Ardahan’ı Ankara’da başarıyla temsile eden Stj. Avukat Zehra Merve Demircan, Stj Avukat Fatih Kaya, Stj. Avukat Mustafa Bahadır ve Stj. Avukat Fatmanur Yemenoğlu’nu tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.