1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Antlaşması Çalıştayı
Kars Antlaşması Çalıştayı

Kars Antlaşması Çalıştayı

Kars Antlaşması'nın 90. yılı münasebetiyle Kars’ta Çalıştay düzenlenecek...

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Nahcivan Devlet Üniversitesi ile birlikte Kars Antlaşması’nın 90. Yılı Münasebetiyle 13-15 Ekim 2011 tarihleri arasında Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve Nahcivan üniversitelerinden seçkin bilim insanlarının katılımıyla Kars’ta bir çalıştay gerçekleştirecek.

Çalıştay bölgenin ortak siyasi ve tarihi geçmişinde önemli bir yer tutan Kars Konferansı ve Antlaşmasını bütün yönleriyle incelemeyi ve ortaya çıkacak bilgileri dünya kamuoyuyla paylaşmayı hedeflemekte.

Kars, eski çağlardan beri siyasi ve sosyal tarih açısından önemli bir merkez görevi üstlenirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde de birçok ilklere imza atmıştır. Milli Mücadelenin ilk milli teşkilatlarının kuruluşuna tanıklık eden şehir, Anadolu’da milli egemenliği esas alan ilk meclis ve hükümete de ev sahipliği yapmıştır. Kars ve Kafkasya uzun yıllar savaşlara sahne olduktan sonra 1921’de imzalanan Kars Antlaşması ile kalıcı bölgesel barışa kavuşmuştur. Kars Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kafkas sınırını değişmemek üzere çizerken aynı zamanda sınır ülkelerinin bağımsızlığının garantisi olmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.