1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars-Akyaka arası seferler başlıyor
Kars-Akyaka arası seferler başlıyor

Kars-Akyaka arası seferler başlıyor

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey’in girişimleri sonucu Kars Akyaka arası ulaşımın vazgeçilmezi olan demiryolunda kullanılmak üzere DMU SET Kars’a getirildi.

A+A-

Sakarya Arifiye Tüvasaş Fabrikası’ndan Kars’a getirilen, hızlı trende bulunan bütün konfora sahip olan ve iki ucunda da kontrol mekanizmaları bulunan DMU SET Kars Akyaka seferi yapacak yolculara daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım hizmeti sunacak.

Saatte 160 Km hıza ulaşabilen DMU SET’i bugün ilk kez geldiği Kars’ta Devlet Demir Yolları Kars Tren Garı önünde gar personeli ve vatandaşlar tarafından kurban kesilerek dualar eşliğinde karşılandı. Kazasız, belasız hizmet sunması temennisinde bulunulan DMU SET, görsel olarak da vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı.

Batı illerinde bile birçok noktada beklenti olarak kalan DMU SET’in Kars’a kazandırılmasında AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey’in büyük payının olduğunu kaydeden Ulaştırma Memur Sen Kars Şube Başkanı Makinist Muharrem Toraman “2014-2015 yılında alınan son model motorlu tren ve bizim Kars Akyaka seferlerinde kullandığımız trenlerin üst modeli. Daha modern, daha hızlı ve bilgisayar donanımı üst düzeyde olan bir tren olup, gerek klimasıyla gerekse konforuyla yolcularımıza hak ettikleri hizmeti sunabileceğimiz bu treni Kars Akyaka seferlerinde kullanacağız. Batı’da bu makinaların sınırlı olduğunu ve sırada bekleyen birçok il olduğunu bildiğimiz aşikardır. Tüm bunları aşarak bu hizmeti ilimize kazandıran vekillerimiz başta olmak üzere Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’a, Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze demiryolcular adına, Kars halkı adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Biz bu makineyi ilimize sayın vekillerimizin desteğiyle getirdik ve Kars halkının hizmetine sunacağız. Kars, her hizmetin en iyisine layık ve bu anlamda inşallah yatırımlar aralıksız devam edecek.” dedi.

‘Yol müsaitse 160 km hız yapabilen bu trenle bizler de izin verilen ölçülerde daha hızlı bir ulaşım için elimizden geleni yapacağız.’ Diyen Toraman, DMU SET’in kapasitesi hakkında da şunları söyledi: “180 oturma alanına sahip bu trenimiz ayaktaki yolcularla birlikte toplamda 200 yolcu kapasitelidir. Bu konuda Kars Demiryolları son dönemlerde çok büyük yatırımlar alıyor. Gürcistan hattının açılacak olması, gar binamızın yenilenecek olması bizlere heyecan veriyor. Tüm bu yatırımlar ve girişimler için çaba sarf eden AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

DMU SET özellikleri:

Tren seti temel konfigürasyonu DM + M + DM şeklinde 3 araçtan oluşmaktadır. 3 araçlı bir tren setine M vagonu ilave edildiğinde, 4 araçlı, 5 araçlı veya 6 araçlı tren seti oluşturmak mümkündür. Bir tren dizisi, maksimum 8 araçtan oluşmaktadır. Her bir araç birbirine benzer şekilde dizel motor, hidrodinamik şanzıman ve yardımcı devrelerin beslenmesi için jeneratör grubuna sahiptir. DM araçları kumanda kabini, yolcu bölmesi, dört giriş kapısı ve bir adet tuvalet sisteminden oluşmaktadır. M aracında yolcu bölmesi, dört giriş kapısı ve bir adet engelli yolcular için tuvalet sistemi bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.