1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars...
Kars...

Kars...

Muhammet Zeki KILIÇ

A+A-

Kan ve zulme karşı yazılmış destansı bir hikâye’nin adıdır Gazi KARS… Bir zamanların Satılık kenti unvanını almış bir şehirdir Serhat Şehri KARS… Ermeni zulmünde binlerce vatandaşlarını kaybetmiş bir şehirdir Sahipsiz KARS… Bu zulme uğrayan dedelerimizin, nenelerimizin neden hak ettikleri şekilde anıt mezarları olmasın ki. Neden Dünyaya bu zulüm belgeleriyle anlatılmasın neden gelecek kuşaklara gösterilmesin, neden anlatılmasın ki, kar altında boylu boyunca uzanmış masum şehitlerimiz.

Bin yıl öteden beri ortaya çıkan Kars kültür ve tarihini bizler kendi ellerimizle yıkmaktayız. Veya çatılarını sac ile kapatmaktayız. Bu harabe görünümler bu terk edişler bize yakışmıyor soğuk suyundan içmiş, havasını ciğerlerine doldurmuş aziz hemşerilerim. Dünyanın tarih ve kültür bakımından en önde olan şehrimizi sonradan Kars’a gelen yabancıların yönetimine bırakmayalım. Hizmet edeni unutmayalım, hizmet etmeyeni Kars tarihinden silelim.

Yıllardır bir Erzurum örneği var almış başını gidiyor. Bu örneği en son şehitlerimizi anma törenlerinde yaşamadık mı? Bazı Kars sevdalıları olmasaydı adı Sarıkamış olan şehitlik törenlerini bile elimizden alıyorlardı. Hep hayıflanırız ama hep lafta hayıflanırız. Gelin artık hayıflanmadan, Kars a sahip çıkma olayını önce kendi öz evlatlarımıza sahip çıkmakla başlayalım. Daha sonra tarihimize ve kültürümüze sahip çıkalım. Şuan doğu ekspres gibi avantajımızı gelen misafirlerimize festivallerle veya başka tarz organizasyonlarla Kars kültürünü belleklerine kazıtma vaktidir. Vakit sen, ben değil. Kars için çabalama vaktidir. Vakit bir siyasi parti sloganı değil. Bizim Kars’a sahip çıkma sloganımız olmalıdır.

Her seçim döneminde inşaat haline gelen şehrimizin, seçimlerden sonra da bu inşaat sürecinin en kısa zamanda bitmesini temenni ederim. Her seçim döneminde evlerimize gelen siyasetçilerin Ankara trafiğinde bizleri unutmamasını isteriz. Parayı veren düdüğü çalar misali değil. Kars basını hepimizin basını olmak zorundadır. Mafya tipli insanların veya sonradan Kars’a gelen kişilerin söz hakkının bulunması bizlerin ayıbıdır. Bunları da Kars’tan silmenin vakti gelmedi mi ? Gelin birlikte yapalım. Bilinçli Kars seçmeni, oy sandığında ne yapacağını bilir. Yüzünü Erivan dağlarına dönenlerle değil. Yüzünü Allahu Ekber dağlarına vatan için şehit olanlara dönenlerle birlikte olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.