1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARGAZ yetersiz kalıyor…
KARGAZ yetersiz kalıyor…

KARGAZ yetersiz kalıyor…

Doğalgaz çektirmek için 90 gün bekleyen vatandaşlar tepkili...

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğalgaz başvurusunda bulunan vatandaşlar, işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle yaklaşan kış öncesi tedirgin oluyor.

 

Sarıkamış'ta doğalgaz dağıtımı yapan Kars-Ardahan Doğalgaz Dağıtım Şirketi (KARGAZ)'nin doğalgaz taleplerine geç karşılık vermesi vatandaşı düşündürüyor. Yaklaşık bir ay önce doğalgaz başvurusu yaptığını söyleyen Saime Çağır, havaların soğumasına ve yaklaşan kışa rağmen daha henüz bir sonuç alamadığını belirtti. KARGAZ yetkililerinin 90 gün içerisinde gerekli işlemlerin yapılacağını açıklamasına rağmen bir gelişme olmamasına tepki gösteren Çağır, "Üç ay içerisinde doğalgazın bağlanacağını söylüyorlar. Ben bu üç ayda ne yapayım? İşlemleri neden bu kadar uzatıyorlar anlamış değilim. Yetkililere yaklaşan kışı nasıl geçireceğimizi sorduğumuzda cevap alamıyoruz." dedi.

 

Ev hanımları ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan üniversite öğrencilerinin ev sahiplerinden sobalı evleri doğalgaza çevirmelerini istediklerini belirten Ali Yüzbaşı ise "Öğrenciler ilçede zaten barınma sıkıntısı çekiyor. Bir de bu tür problemler çıktı mı burada okumaktan vazgeçiyorlar. Bu problemin bir an önce çözülmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

 

Sarıkamış'ın turizm ilçesi olduğunu belirten vatandaşlar, hava kirliliğini önleyecek, ailelere ve öğrencilere sıcak su ve ısınmada kolaylık sağlayacak doğalgaz çalışmalarında KARGAZ'ın taleplere karşılık vererek, gerekli teknik eleman takviyesini yapıp başvurularının bir an önce sonuçlandırılmasını istedi. Konu ile ilgili KARGAZ yetkililerine ise ulaşılamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.