1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karayollarına Kurt ve Tilki iniyor
Karayollarına Kurt ve Tilki iniyor

Karayollarına Kurt ve Tilki iniyor

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayati Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, sürücülerin karayollarında yavaş seyretmelerini çünkü yola her an kurt veya tilki gibi yabani hayvanların çıkabileceğini söyledi.

A+A-

Uzlu, kış mevsimi nedeniyle ısınma ve yiyecek sorunu yaşayan kanatlı ve diğer yaban hayvanlarının genellikle yollarda dolaştığını belirterek, özellikle tilki ve kurt gibi yaban hayvanların yiyecek sıkıntısı yaşamları onları karayollarına ve köy içlerine kadar inmelerine neden olduğunu ifade etti.

Köylere ve karayoluna inen kurt ve tilkiler gerek sürücüler ve gerekse köylüler tarafından öldürüldüğünü de söyleyen Uzlu, “Buradan hem sürücüleri hem de köylülerimizi uyarmak istiyorum. Lütfen daha dikkatli ve tedbirli olalım. Çünkü yaban hayvanların her geçen gün nesilleri tükenmektedir.” dedi.

Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ayrıca, “Kanatlı hayvanlarında yiyecek sıkıntısı yaşamaları nedeniyle yollarda toplanmaktalar. Bu nedenle sürücülerin dikkatsiz ve tedbirsiz davranmaları sonucunda toplanan kuşlar büyük oranda zarar görmekte. Sürücülerin bu konuya daha hassas davranmalarını istiyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.