1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karakurt'ta Heyelan
Karakurtta Heyelan

Karakurt'ta Heyelan

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Karakurt Nahiyesine bağlı Kalebaşı köyünde önceki gün sağanak yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi.

A+A-

Yaşanan heyelan nedeniyle onlarca söğüt ve meyve ağaçları tamamen yıkılırken sürüngen hayvanlar yuvasını terk ederek gün yüzüne çıktı.

 

Son 2 günden bu yana küçük çaplı toprak kaymalarının yaşandığı köyde 200 dönümlük alan tamamen kaydı. Meydana gelen heyelanda can kaybı olmazken onlarca meyve ağacı köklerinden söküldü.

 

Kalebaşı köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçecik mevkiinde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, bağ olarak kullanılan arazilerin boş olması sebebiyle can kaybı yaşanmazken, heyelan köyden araziye giden yollara da zarar verdi. Heyelan bölgesi olan Bahçecik mevkiinde toprakların kaymasını izleyen köylüler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Heyelanın toprakları ve onlarca kayaları yerlerden koparması saniye, saniye görüntülendi.

 

Daha sonra heyelanın olduğu yerde yuvalarını terk eden sürüngen hayvanlar vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yılanın saldırısına uğrayan Sürmeli Kurt, "Arazimiz heyelan nedeniyle yerle bir oldu. Bizler de arazilerimize bakmaya geldik. Dinlenirken yılan saldırmak istedi. Biz de kendimizi korumaya çalıştık. Bu yılanlar heyelan nedeniyle ortaya çıktılar daha önce burada yılan görmemiştik" dedi.

 

Köy Muhtarı Tahsin Cihangir; "Şu an biz heyelan bölgesindeyiz. Şu an gördüğünüz gibi bakın canlı hayvanlar yer altından yer yüzüne çıkıyorlar. Bir kaç tane yılan gördük. Şu an arazi yolumuz tamamen kapanmış. Heyelan devam ediyor. Yaklaşık 100 kavak ağacı ve 100 meyve ağacı toprak altında kaldı. Yetkililer tarafından burada acilen tedbir alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.