1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karaçanta: “Kars’taki FETÖ mağdurlarından biri de benim”
Karaçanta: “Kars’taki FETÖ mağdurlarından biri de benim”

Karaçanta: “Kars’taki FETÖ mağdurlarından biri de benim”

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve darbeye karışı oluşturulan milletin zaferinin 2. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde anma etkinliğinde Karslılara

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Karaçanta konuşmasında 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimin Kars’taki önemli mağdurlarından biri olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi darbecilerin evine gelerek kendisini almak istediklerini söyleyen Karaçanta, darbecilerin önüne iş makineleriyle barikat kurduklarını, sokakları kestiklerini ve ardından da darbecilerin belediyenin iş makineleri ve kamyonlarını tanklara hedef ettiklerini belirtti.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerektiğini savunan Başkan Karaçanta konuşmasında: “Bizden sonraki çocuklarımız da bu kepazeliği bilsin, bu vatan hainlerinin balalarına, atalarına dedelerine ne yaptıklarını görsünler. Çünkü dünyanın hiçbir milletinde böyle bir şey yoktur. Milletin parasıyla alınan tanklarla, toplarla milleti hedef alınmazdı. Ama o akşam biz hedef alındık. Allah belalarını verdi zaten.”dedi.

Vatan hainlerinin Türk milletinin özelliğini ve toplumsal yapısını hesaba katmadıklarını da söyleyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta: “Vatan hainlerinin kaçırdığı bir şey vardır, bireylerin olduğu gibi milletlerin de kendilerine özgü birtakım özellikleri vardır. Türk milletinin özellikleri toplumsal yapısı şanla şerefle donatılmıştır. Bundan dolayıdır ki, yeri geldiğinde milletimiz vatanına uzanan elleri yok etmek adına, canından vazgeçmeği de göze ala bilmektir. Milletimizin vatanı için ölümü göze alması tarihimizde bir çok kez görülmüştür. İşte bunların sonuncusu 15 Temmuz 2016’da da dünyaya gösterdiğimiz demokrasi zaferimizdir.

15 Temmuz 2016 da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe teşebbüsünde milletimizin iradesine ve demokrasimize kast etme cüretinde bulunan şer odakları milletimizin kahramanca duruşu karşısında tankları ve toplarıyla mağlup edilmiştir. 15 Temmuz gecesi millet iradesine karşı çıkanların Türk milletinin ruhundaki hürriyet ve bağımsızlık ateşinin yeniden zuhur bulmasıyla başarısız olmuştur.

O kara geceyi aydınlatan Türk Milleti Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın çağırısıyla dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir darbe direnişi başlamıştır.

Kahraman Türk milleti FETÖ’cü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederken geride maalesef 250 şehit 2196 gazi bırakmıştır.

15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri, MHP'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli darbenin ilk dakikalarından Sayın Başbakan'a iletilmek üzere: biz bu yaşananlara karşı siyasi iktidarın yanındayız dedi. Sayın genel başkanımıza buradan şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman olduğu gibi önce devletin ve milletinin yanında oldu. Memleketimizin ülkemizin bekası adına duruşunu hiçbir zaman bozmadı. Kendisine şükranlarımızı sunuyor, buradan Kars halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum.

15 Temmuz gecesi Türkiye'nin en temel ilkelerinden biri olan demokrasimize yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi şiddetle kınıyor,15 Temmuzda evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden kahraman şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.