1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kanser hastası eşi için mendil satıyor
Kanser hastası eşi için mendil satıyor

Kanser hastası eşi için mendil satıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan ablasını ziyarete gelen fedakar koca Adem Özdel (30), kanser hastası olan eşi 27 yaşındaki Yeliz Özdel’in tedavi masrafını karşılamak için kapı kapı dolaşarak peçete satıyor.

A+A-

Buradan Ordu’ya geçecek olan Özdel, fındık işçiliği yaparak eşinin tedavisine yardımcı olmak istiyor.

Islak mendil satarak eşinin tedavi masrafını karşılamaya çalışan Adanalı Adem Özdel; “Kapı kapı, ev ev dolaşarak para biriktirmeye çalışıyor. 2011 yılında hastalıklarla karşı karşıya kalan Özdel ailesi bu zor durumdan kurtulmak için mücadele ediyor. Adem Özdel’in eşi Yeliz Özdel’e doktorlar göğüs kanseri ve Karaciğer Yetmezliği teşhisi koydu. Adana Çukurova Üniversitesi’nde tedavi altına alınan Yeliz Özdel’in ilaç paralarım karşılayamayan Adem Özdel kağıt mendil ve peçete satarak tedavi ücretini biriktirmeye çalışıyor.

Adem Özdel’in, Bağ-kur Prim borcu olduğu için devlet tarafından tedavi masrafları karşılanmıyor. Adem Özdel 6 yaşındaki kızı Nehir ve 3 yaşındaki kızı Perihan’ın masraflarını da mendil satarak gidermeye çalıştığını belirtti.

“Hırsızlık yapmıyorum. Alın terimle para kazanmaya çalışıyorum” diyen Adem Özdel “Dilencilik yapmıyorum, fındık bahçelerinde pamuk tarlalarında ve çay bahçelerinde çalışarak hem ailemi geçindiriyor hem de eşimin tedavi masrafım karşılamaya çalışıyorum. Boş zamanlarımda da peçete ve mendil satıyorum. Eşimin ilaçlarının birçoğu yurt dışından geliyor, şuanda 2000 TL açığım var. Onu da bu yolla gidermeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Eşinin birçok hastalıkla mücadele ettiğini de belirten Özdel, “Eşim ayrıca; karaciğer hastası ve nakil için sıra bekliyor. Bir göğsü de alındı. Yardımsever halkımızdan yardım ellerini uzatmalarını bekliyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.