1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı yapıldı
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği  Toplantısı yapıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı yapıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı” çerçevesinde Yüksek Planlama Kurulunun Kararı ile onaylanan plan kapsamında oluşturulan Kars KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı yapıldı.
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) merkez hizmet binasında düzenlenen toplantıya Vali Türker Öksüz’ün yanı sıra SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mithat Şahin, ilgili daire ve kurum müdürleri, oda temsilcileri ve sanayiciler katıldı.
Vali Öksüz, toplantıda yaptığı konuşmada; günümüz dünyasında ülkelerin gelişmişliklerinin temelini, akademide üretilen bilginin teknolojiye ve üretime dönüştürülerek ekonomiye aktarılmasının oluşturulduğunu belirtti.
Vali Öksüz, bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yeniliğe kaynak ayıran ülkelerin sosyal ve ekonomik refah sağlama açısından düğer ülkelere göre daha ileri seviyelere ulaştıklarını söyledi.
Günümüzde yaşanan küresel rekabet, işletmeleri yeni bilgiler ışığında yenilikçi ürün ve üretim yöntemlerine geçmeye zorladığını belirten Vali Öksüz, bu noktada bilginin kaynağı üniversiteler ile yenilikçi ürünler üretecek olan sanayi kesiminin, kamunun yol göstericiliğinde bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaparak son yıllarda özellikle sanayide belli bir yetkinliğe ulaşmış ülkelerin bu işbirliğini güçlendirmek için önemli çaba sarf ettiklerini ifade etti.    
Vali Öksüz, “Bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin sürdürülebilmesini teminen, kamunun üzerine düşen görev doğrultusunda çeşitli araçların teşvik edilmesi, büyük önem arz etmektedir. Bu araçların en başında ise bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesini sağlayacak Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ)’nin geliştirilmesi konusu gelmektedir. Ülkemizin 2023 yılında Dünyanın En Büyük On Ekonomi arasında yer alma hedefi ışığında, Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemimizin geliştirmesi önem taşımaktadır. Sanayimizin daha rekabetçi yapıya kavuşturulması, bilim, teknoloji, Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik temelli bir dönüşümün sağlanması, daha modern, rekabetçi ve üretim gücü daha yüksek bir Türkiye hedefine ulaşılabilmesi için önemli katkılar vereceğine inandığımız bu çalışmaların başarılı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Toplantı Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından Kars Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü T. Tarık Kocagöz ve KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mithat Şahin tarafından Türkiye Kamu-Üniversite –Sanayi İşbirliği KÜSİ kapsamında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi verilmesi ve KÜSİ faaliyetlerinin arttırılması ve daha etkin hale getirilmesi için kurul üyelerinin kendi kurum ve kuruluşları ile ilgili yapabilecekleri faaliyetler hakkında görüşlerini aktarması ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.