1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalem Kitap Kahve Evi, minik öğrencileri misafir etti
Kalem Kitap Kahve Evi, minik öğrencileri misafir etti

Kalem Kitap Kahve Evi, minik öğrencileri misafir etti

Kalem Kitap Kahve Evi, her yaştan vatandaşın okuma kültürünün gelişmesine ve kitap sevgisinin artmasına önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars Valiliği öncülüğünde kurulan ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteklediği proje ile restore edilen tarihi mekana giden her yaştan vatandaş, özellikle gençler ve öğrenciler, zamanlarını daha kaliteli bir şekilde geçiriyor. Ayrıca kitap okuyor, satranç oynuyor ve ücretsiz olarak ve çayını kahvesini yudumluyor. Minik öğrenciler ise meyve suyu ve kurabiyelerini keyifle yiyor.

Ziyaretçisi her geçen gün artan Kalem Kitap Kahve Evi idaresi, genç öğrencilerin de öğretmenleri ile birlikte kitap okuması ve kitaplarla tanışması için çalışma başattı. Tarihi mekânda çocuk kitapları bölümü açtıklarını belirten SERKA ve Kalem Kitap Kahve Evi görevlisi Polye Dölemenci, ilk minik ziyaretçilerinin ise İsmet Paşa İlk Öğretim Okulunda öğrenin gören öğrenciler olduğunu söyledi.

Minik öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte misafir ederek, kitap okuma alışkanlıklarına her ne kadar olursa olsun katkıda bulunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dölemenci, öğrencilerin burada çok hoş vakitler geçirdiklerini söyledi. Her hafta iki gün ilköğretim okulu öğrencilerini kabul ettiklerini de ifade eden Dölemeci, bundan sonrada köylerde öğrenin gören öğrencileri de misafir ederek tüm öğrencilere okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini kazandırmak istediklerini belirtti.

Öte yandan Kars’ta ilk kez açılan kitap dolu, Kalem Kitap Kahve Evi, şehrin seçkin mekanlarından biri olacağı gibi ilimizi ziyaret edecek olan ziyaretçilerin de uğrak yeri haline gelecek ve okuma oranı son derece zayıf olan ilimizin kitap okuma oranını da yükseltecek. Bu müstesna mekan aynı zamanda şehrin başta Kafkas Üniversitesi öğrencileri, öğretmenleri, akademisyenleri, diğer öğrenci ve öğretmenler ile kurum ve kurum çalışanları ve vatandaşların kitap okumak vesilesiyle buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.