1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kale Minyatürü Tamamlanıyor
Kale Minyatürü Tamamlanıyor

Kale Minyatürü Tamamlanıyor

Kars Valisi Ahmet Kara’nın yapılmasını istediği Kars Kalesi’nin 2 metre çapındaki minyatürü bitirilmek üzere.

A+A-

Kars’ta, çoban heykeltraş Metin Doğrukartal’ın Topçuoğlu Hamamı’nda sergilenen tarihi minyatürleri, kenti gezmeye gelen yerli ve yabancın turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Zayende Travel Agency Tur yetkilisi Yalde Baler, Kars minyatürlerinin yapılması ve sergilenmesinin izleyenlerde büyük hayranlık uyandırdığını söyledi. Baler, Kars Valisi Ahmet Kara’ya, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a ve Karslılara heykeltraşa sahip çıkmalarını ve bu eserlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasını istedi.

 

Heykeltıraş Metin Doğrukartal ise, “Çamurlu köyünde doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım hayalimde canlandırdığım ve bir kez gördüğüm eserlerin ve objelerin hemen aynısını yapabiliyorum. Şuana kadar Kars Kalesi, Beyler Beyi Sarayı, 12 Havariler Kilisesi, Belediye Eski Binası ve Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı binasını, Evliya Camii, Taş Köprü ve tarihi hamamların birebir ölçekte minyatürlerini yaparak canlandırmaya çalışıyorum. Halen Kars Belediyesi personeli olarak görev yapmaktayım. Çalışmalarımı Kars Belediyesi Namık Kemal Toplum Merkezinde ayrılan bölümde sürdürüyorum. Valimiz ve Belediye Başkanımızdan büyük destek aldım. Şimdi ise Valimiz Ahmet Kara’nın isteği olan 2 metre çapındaki Kars Kalesini hafta sonları da çalışarak kısa sürede bitirmeye çalışıyorum. Bundan sonra da Kars’taki tarihi binaların minyatürlerin yapacağım.” dedi.

 

Heykeltraş Metin Doğrukartal, çobanlık yaptığı dönemlerde Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Kars Belediyesi bünyesinde işe başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.