1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAI İşadamları Kars’ta
KAI İşadamları Kars’ta

KAI İşadamları Kars’ta

KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik başkanlığındaki heyete Vali Kara tarafından verilen yemekte Kars Dolunay Derneği’ne KAI Vakfı’ndan Asansörlü Engelli Taşıma Minibüsü sözü verildi.

A+A-

Yemekte konuşan Vali Ahmet Kara, son zamanlarda toplantı ve programlarda olduğu gibi Kars’ta yaşanan ekonomik sıkıntı ve ekonomide geri kalmışlığın nedenini sınır kapılarının kapalı olmasına bağlayarak, “Kars Anadolu’ya Kafkasya’dan açılan bir kapı idi. Kars son zamanlardan ekonomik olarak biraz hareketsiz kalmış durumdadır. Özellikle Ermenistan ile olan sınır kapılarının kapalı olması bununu daha da tetiklemiştir. Fakat şunu biliyoruz ki Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu tamamlandığı zaman Kars tekrar eski canlılığına ve hareketliliğine kavuşacaktır.” dedi.

 

Vali Kara ayrıca, Kars’ta engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtmak gibi ulvi bir hayır işini gerçekleştirdikleri için tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Vali Kara, konuşmasının ardından KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik, Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru, ve “Son Zaman Melekleri” LDS Hayır Kurumu Türkiye temsilcisi Amerikalı Les ve Jennette Paskett çiftine plaket ve Sarıkamış’a özgü obsidyen taşından yapılmış takılar ile Sarıkamış’ta bir kayakçıyı yansıtan hediyeleri simgeleyen plaketler takdim etti.

 

DOLUNAY DERNEĞİ’NE ASANSÖRLÜ ENGELLİ MİNİBÜSÜ SÖZÜ

 

Yemek sonrası söz alan Kars Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, “Ben bu engelli halimle Kars ve çevresinde gittiğim köylerin sayısını unuttum. Ben Kars’ta insanlardan yardım toplayan değil o insanların yardıma muhtaç kişilerle birebir yardım etmesinde büyük bir katkı görüyorum. Çünkü daha sonra bu yardımların devamı geliyor. Yani bir defaya mahsus el uzatmak değil de her defasın da kardeş aile olarak el uzatmanın büyük biri katkı olduğunu biliyorum. Bizlerin engelliler olarak Kars’ta engellilerin en büyük sıkıntıları 6 ayın kış olarak yaşanmasıdır. Bunun tanında yılın yarısını soğuk nedeni ile içeride geçirdikleri için teknoloji çağında internet ve bilgisayar ile tanışmamaları en büyük sıkıntılardan biridir. Kars’ta 6 ay kar altında kalan ve Türkiye genelinde engelli vatandaşlarımız bir VEB sitesi tasarımı ile hem kendilerini hem de ailelerine katkı vereceklerini rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.