1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızmanlı Öğrencilerden Zeytin Dalı'na bayraklı destek
Kağızmanlı Öğrencilerden Zeytin Dalı'na bayraklı destek

Kağızmanlı Öğrencilerden Zeytin Dalı'na bayraklı destek

Kağızman Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Türk Bayrakları ile yürüdü.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yürüyüşe Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yağmur altında yapılan yürüyüş Kağızman Anadolu lisesi önünde başladı. Öğrenciler Türk Bayrağı açarak, 'Türk'üz, Tükçüyüz, Atatürkçüyüz', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganlarıyla Tuğay Mevkisindeki komando tabur komutanlığına kadar yürüdü.

Taburda görevli askerleri ziyaret eden öğrenciler askerlerimize çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anadolu Lisesi öğrenci temsilcisi, Gülsemin Yaşar yaptığı konuşmada: "Vatan bedenimdeki kalptir. Kalbi kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Bu millet evinde doğup lavaşta ölür. Bu toprakların yiğidi eksik olmaz baki olan vatandır. Bu mübarek bedenini vatana, bayrağa, ezana, siper eden Mehmetçik! Sen bu milletin gönlünde taht kurmuş tarihi kahramansın. Dün Çanakkale'de bir avuç içi bir elin parmağından da fazla sayıda yiğit yan yana, sırt, sırta dizilmedilerdi? Nasıl haykırmıştı onlar için milli marş şairimiz, top tüfekten daha sık gülle yağan mermiler, kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler. Bugün dört yanımız yine tehdit değimli? Vardı bu tehditten en ufak bir çekinmemiz,"dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.